Ν. Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις στην εξίσωση του…επιχειρείν

Ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος
Φώτο Αρχείου / Ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος / Πηγή: Eurokinissi

Στην “μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας” που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών βρέθηκε και χαιρέτησε ο υπουργός Αμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, τη Δευτέρα.

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στην αλληλένδετη σχέση μεταξύ “ασφάλειας” και “επιχειρηματικότητας”, βάζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις στην ίδια εξίσωση με την εξασφάλιση των κερδών και των επενδύσεων. Αυτός, εξάλλου είναι ο λόγος που η χώρα μας έχει μπει για τα καλά στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς στην διαρκή προσπάθεια για την αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης της ελληνικής αστικής τάξης. Κάτι, που σαφώς, αυξάνει διαρκώς τους κινδύνους για το λαό μας.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός ανέφερε:

«Σε καιρούς δύσκολους, γεμάτους γεωπολιτικές εντάσεις, αλλεπάλληλες κρίσεις, αβεβαιότητες και ανασφάλειες, ασφαλώς το αγαθό της ασφάλειας αποκτά προστιθέμενη αξία. Η διασφάλιση αυτού του αγαθού είναι πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση, όπως δύσκολη υπόθεση σε αυτούς τους καιρούς είναι και η επιχειρηματικότητα (…) Η εφοδιαστική αλυσίδα και τα προβλήματά της, το πρόβλημα της αστάθειας των υποδομών, της διακύμανσης των τιμών στις πρώτες ύλες, αποτελούν για την επιχειρηματικότητα δύσκολη υπόθεση, όμως προϋπόθεση ακόμα και της λειτουργίας του επιχειρείν σε δύσκολους καιρούς είναι η ύπαρξη αυτού του αισθήματος ασφαλείας. Προϋπόθεση, θα έλεγα, ελεύθερης ύπαρξης αυτής της ίδιας οικονομικής δραστηριότητας και φυσικά της εξωστρέφειας που είναι απαραίτητη στο επιχειρείν. Εδώ λοιπόν μπαίνουν στην εξίσωση οι Ενοπλες Δυνάμεις. Είναι ο παράγοντας που διασφαλίζει αυτό το αγαθό»

Δείτε ακόμα...