Ν. Παπαναστάσης: Ακόμη πιο ισχυρό ΚΚΕ, ακόμα πιο δυνατός ο λαός

Κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ έκανε ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην Ιθάκη, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Βαθύ.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Νώντας Μαυροκέφαλος, μέλος της ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ και ο Σπύρος Καμπίτσης, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στον νομό.

Ο Ν. Παπαναστάσης σημείωσε ότι οποιαδήποτε και αν είναι η επόμενη νέα κυβέρνηση, θα φέρει συνέχεια των αντιλαϊκών μέτρων, λόγω των δεσμεύσεων που έχει για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών κερδών και συμφερόντων. Κάλεσε τον λαό να αξιοποιήσει την πείρα του και στο νησί, δηλώνοντας ότι οι κομμουνιστές, όλα τα προηγούμενα χρόνια, έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν αγώνες για τα προβλήματα των κατοίκων και στην Ιθάκη, σε αντίθεση με τις υποσχέσεις των έως και σήμερα κυβερνήσεων για επενδύσεις, που στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν την ανάπτυξη των μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων.

«Παραμυθιάζουν τον λαό αναφερόμενοι σε επενδύσεις στο νησί. Ποιες επενδύσεις;» επεσήμανε ο Ν. Παπαναστάσης, προσθέτοντας: «Μήπως έγιναν επενδύσεις για να θωρακιστεί αυτό το νησί απέναντι στα βίαια και αρκετά συχνά τελευταία καιρικά φαινόμενα; Ας πάμε δυο χρόνια πριν. Σεπτέμβρης του 2020. Ήταν ο “Ιανός”. Μέρες χωρίς ρεύμα. Πτώσεις δέντρων. Επικοινωνίες ανύπαρκτες. Οι ζημιές που έγιναν ακόμη να αποζημιωθούν. Τον Γενάρη που μας πέρασε, πάλι εδώ, η  κυβέρνηση κινήθηκε στη τακτική του “κλειδαμπαρωθείτε στο σπίτι”, με μήνυμα μέσω της Πολιτικής Προστασίας, μπροστά στα έντονα καιρικά φαινόμενα που έχει προβλέψει για τα επόμενα 24ωρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, γνωρίζοντας πολύ καλά την ανυπαρξία ουσιαστικών υποδομών αντιπλημμυρικής θωράκισης. Μήπως έγιναν επενδύσεις για την παροχή στους κατοίκους σύγχρονων, αποτελεσματικών και δωρεάν υπηρεσιών Υγείας; Φυσικά και όχι. Τα νοσοκομεία της Κεφαλονιάς είναι σε άθλια κατάσταση λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης.  Το ίδιο στο Κέντρο Υγείας με τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Ή μήπως έγιναν επενδύσεις για τη μεταφορά των κατοίκων της Ιθάκης, αλλά και σημαντικού μέρους της Κεφαλονιάς, αναγκάζοντάς τους να κάνουν ένα ταξίδι-οδύσσεια προς την ηπειρωτική Ελλάδα, είτε μέσω Αστακού, είτε μέσω Κυλλήνης, με μεγάλη ταλαιπωρία και κόστος. Η κυβέρνηση αφήνει να μοιράζει την τράπουλα της δικής της κερδοφορίας, για ακόμη μία χρονιά η εταιρεία “Levante Ferries”, επικαλούμενη την ύπαρξη σχετικής νομοθεσίας (Ν.2932) που ισχύει απ’ το 2001».

Υπογραμμίζοντας ότι την ίδια ώρα δεν ακούγεται «κουβέντα» για τα οξυμένα προβλήματα των παραγωγικών κλάδων και του λαού, ο Ν. Παπαναστάσης αναφέρθηκε στη μείωση του πληθυσμού ειδικά στις επαρχιακές περιοχές της χώρας, επισημαίνοντας:

«Γιατί να μείνει ένας νέος άνθρωπος εδώ; Γιατί να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά, να φτιάξει οικογένεια και να ζήσει στον τόπο του, εφόσον απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει την απαιτούμενη κρατική βοήθεια για να αντεπεξέλθει σε όλες τις αντιξοότητες. Συμβαίνει αυτό; Φυσικά και όχι. Χρειάζονται δημόσια νοσοκομεία πλήρως στελεχωμένα, χρηματοδοτούμενα και εξοπλισμένα και όχι στην απαράδεκτη κατάσταση που η πολιτική όλων όσοι κυβέρνησαν μέχρι σήμερα έχει οδηγήσει τα νοσοκομεία της Κεφαλονιάς, αλλά κι όλης της χώρας.

Χρειάζονται Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία, σχολεία για τα παιδιά του, ανάπτυξη πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών, έργα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του από φυσικούς και άλλους κινδύνους. Το ΚΚΕ ήταν και είναι μαζί με τον λαό της περιοχής και σ’ αυτού του είδους τα αιτήματα.  Δεν λέμε λόγια. Ανησυχούμε επίσης πολύ για τη σεισμική δραστηριότητα και εδώ. Σχολεία και δημόσια κτίρια χρησιμοποιούνται χωρίς να έχουν γίνει έλεγχοι στατικότητας. Κατ’ επανάληψη έχουμε ζητήσει και ως “Λαϊκή Συσπείρωση” να γίνουν αυτοί οι έλεγχοι».

Σημείωσε ότι και στην Ιθάκη, όπως και σε όλη τη χώρα, ο λαός ξέρει καλά ότι τις αποτελεσματικές μάχες του τις δίνει καλύτερα μαζί με το ΚΚΕ, καλώντας το παράδειγμα της πρωτιάς της «Πασπουδαστικής ΚΣ» στις φοιτητικές εκλογές να ακολουθηθεί πλατιά από τον λαό και στις βουλευτικές εκλογές, με ένα ακόμη πιο ισχυρό Κόμμα, για  έναν πολύ δυνατό λαό. 

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...