Ν. Παπαναστάσης: Εγκληματική η πολιτική που έχει μετατρέψει σε εμπόρευμα τις μεταφορές

Την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της Ηγουμενίτσας και της Καβάλας, που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, στηλίτευσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας στην Βουλή.

Υπογράμμισε πως με την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, η κυβέρνηση υλοποιεί τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ για την απελευθέρωση των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Ο Νίκος Παναστάσης επισήμανε πως αυτή ακριβώς η πολιτική είναι που τεμάχισε τον σιδηρόδρομο και οδήγησε στο προδιαγεγραμμένοι έγκλημα των Τεμπών. Υπενθύμισε δε πως ανάλογα εγκλήματα είχαμε στην θάλασσα όπως με το «Εξπρές Σάμινα» και τα πλοία της Αδριατικής.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για μια εγκληματική πολιτική που έχει μετατρέψει σε εμπόρευμα την ανάγκη για μεταφορές.

Απαντώντας στον προκλητικό ισχυρισμό του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη ότι διαδηλώσεις έγιναν μόνο για τα Τέμπη και όχι για το Μάτι, του υπενθύμισε πως το ΚΚΕ διοργάνωσε πορείες για τη Μάνδρα, για το Μάτι και για κάθε καταστροφή που τσάκισε το λαό.

Με αφορμή τα μέτρα «στήριξης των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών» που προβλέπει το νομοσχέδιο, υπογράμμισε πως η ζωή και η ασφάλεια των ανθρώπων δεν κοστολογείται. «Κανένα μέτρο δεν μπορεί να συγκαλύψει αυτό το έγκλημα», είπε, αναδεικνύοντας τις τεράστιες ευθύνες των κομμάτων που κυβέρνησαν (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) για την απελευθέρωση των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Δείτε ακόμα...