Ν. Παπαναστάσης: Η αγορά των Rafale εξυπηρετεί το ΝΑΤΟ που σιγοντάρει την τουρκική επιθετικότητα

Παπαναστάσης Νίκος
Φώτο αρχείου / Νίκος Παπαναστάσης βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ / Πηγή: EUROKINISSI

Το ΝΑΤΟ και τις πολυεθνικές των εξοπλισμών υπηρετεί η αγορά των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών «Rafale» που θα κοστίζουν πανάκριβα στον λαό, σημείωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης. Το νομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία του επείγοντος και προβλέπει την αγορά των 18 αεροσκαφών «Rafale» από τη Γαλλία, έξι καινούργιων και 12 μεταχειρισμένων.

Όπως τόνισε ο Ν. Παπαναστάσης «Ισχυροποιούνται οι σχέσεις με την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, που εσείς τις προβάλλεται ως πλεονέκτημα,. Όμως αυτά τα κράτη είναι μπλεγμένα σε επικίνδυνους ανταγωνισμούς, σε καταστροφικούς πολέμους. Στείλατε ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Εμείς Ρωτάμε: Τι δουλειά έχουν ελληνικές ένοπλες δυνάμεις εκτός συνόρων; Γιατί στέλνετε στρατιωτικές δυνάμεις στο Μάλι της Αφρικής; Γιατί στέλνετε Μονάδα του πανάκριβου αντιπυραυλικού συστήματος “Πάτριοτ” στη Σαουδική Αραβία;»

Από το κυνήγι των εξοπλισμών θησαυρίζουν οι πολυεθνικές και ωφελούν τη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ που γιγαντώνεται στη νοτιοανατολική του πτέρυγα με σκοπό την περικύκλωση της Ρωσίας και την αναχαίτιση της Κίνας, σημείωσε ο Νίκος Παπαναστάσης. Τόνισε ότι το ΝΑΤΟ σιγοντάρει την τουρκική επιθετικότητα, ενώ κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία έχουν συμφωνίες για εξοπλιστικά προγράμματα με την Τουρκία για υποβρύχια και αεροπλανοφόρο διότι πρόκειται για συμμαχίες στη βάση του οικονομικού και γεωστρατηγικού συμφέροντος.

Ανέφερε πως το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο όπως είχε καταψηφίσει και τις στρατιωτικές δαπάνες του προϋπολογισμού του 2021, διότι είναι κομμένες και ραμμένες στο πατρόν των ΝΑΤΟικών αναγκών. Σημείωσε ότι το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της κοινής πάλης των λαών απέναντι στις αστικές τάξεις και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Δείτε ακόμα...