Ν. Παπαναστάσης: Η αποστολή όπλων στην Ουκρανία είναι με εντολή ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ

Ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ
Ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α και βουλευτής του ΚΚΕ

Η κυβέρνηση σκόπιμα και επιμελώς αποκρύπτει από τον ελληνικό λαό, ότι η βασική συνέπεια της αποστολής στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία είναι ότι με εντολή του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, η χώρα μας μετατρέπεται σε εμπόλεμο εταίρο της κυβέρνησης Ζελένσκι, σημείωσε ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, μέχρι τις 24 Φλεβάρη έσπερνε τον εφησυχασμό, συμμετέχοντας παράλληλα στην ΝΑΟΤϊκή περικύκλωση της Ρωσίας, ενώ στήριξε την εγκαθίδρυση ΝΑΤΟϊκών βάσεων στο έδαφος της Ουκρανίας, προκαλώντας την αντίδραση της Ρωσίας. Σημειώνοντας ότι ο πόλεμος που διεξάγεται είναι ιμπεριαλιστικός ανάμεσα στην Ρωσία από την μία και τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, από την άλλη, υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να διαλέξει ιμπεριαλιστική και να απαιτήσει καμία συμμετοχή σε αυτόν τον πόλεμο.

Ο Νίκος Παπαναστάσης υπογράμμισε ότι τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν ότι η χώρα είναι δεμένη στο αμερικανοΝΑΤΟϊκό άρμα και εκεί εντάσσεται και η συνεχής αποστολή όπλων, πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων.

Χαρακτήρισε άγνωστο στην στρατιωτική τον όρο «πλεονάσματα», τον οποίο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την αποστολή πυρομαχικών και όπλων, καταγγέλλοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκρύψει την αλήθεια από τον ελληνικό λαό, σε μια προσπάθεια να τον κάνει συμμέτοχο στα επικίνδυνα σχέδιά της.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...