Ν. Παπαναστάσης: Η δίκη της «Χρυσής Αυγής», Πεντέμισι χρόνια προσμονής…

Παπαναστάσης Νίκος
Φώτο αρχείου / Νίκος Παπαναστάσης βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ / Πηγή: EUROKINISSI

Του Νίκου Παπαναστάση, Αντισυνταγματάρχη ΕΔ ε.α και βουλευτή του ΚΚΕ.

Μετά από 5,5 χρόνια, ολοκληρώθηκε σήμερα μια δίκη, με ζωντανή όλο αυτό το διάστημα, την προσμονή, τον πόθο κάθε δημοκράτη, κάθε απλού λαϊκού ανθρώπου, κάθε νέου και νέας και αναμφισβήτητα των θυμάτων της ναζιστικής βίας, της οικογένειας του Παύλου Φύσσα: Να βρεθούν οι ναζιστές-εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή με τις ανώτατες ποινές.

Σήμερα που ολοκληρώνεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, κορυφώνεται και η προσπάθεια «ξεπλύματος» του αστικού πολιτικού συστήματος από τις ευθύνες που έχει για την ανοχή του απέναντι στους φασίστες και τα χαϊδολογήματα μαζί τους. Στόχος τους είναι να φιλοτεχνήσουν μια εικόνα «διακομματικού τείχους απέναντι στο φασισμό», όπου τάχα χωράνε όλοι, συσκοτίζοντας εσκεμμένα και μεθοδικά τις σοβαρές ευθύνες που είχαν και εξακολουθούν να έχουν για την εκκόλαψη του «αυγού του φιδιού».

Το «αυγό του φιδιού» επωάστηκε όχι μόνο στα ανατριχιαστικά ρατσιστικά πογκρόμ, στις επιθέσεις εναντίον κομμουνιστών, αντιφασιστών, μεταναστών κ.ά, αλλά σ’ αυτό συνετέλεσε και η ανοχή που απολάμβαναν οι φασίστες από τμήματα του κρατικού μηχανισμού ακόμα και των κυβερνήσεων. Η εγκληματική δράση των φασιστών, αγκάλιασε κι αξιοποίησε τα αντιδραστικά, «μαύρα» συνθήματα όπως «έξω τα κόμματα», «έξω τα συνδικάτα».

Κανένα τέχνασμα δεν μπορεί να ξεπλύνει τις κυβερνήσεις των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που με δική τους ευθύνη, καθυστέρησε η δίκη δραματικά, με αποτέλεσμα οι φασίστες δολοφόνοι να κυκλοφορούν ελεύθεροι για χρόνια. Δεν ξεπλένεται η ΝΔ, αφού, δικό της κορυφαίο στέλεχος, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, ο Τ. Μπαλτάκος, ήταν ο συνομιλητής του ναζιστή Κασιδιάρη. Δεν ξεπλένονται η ΝΔ και τα στελέχη της, που αναπαράγουν τη θεωρία των «δύο άκρων», βούτυρο στο ψωμί των φασιστών, με βουλευτές της ξεδιάντροπα να «λανσάρουν» τη θεωρία της «σοβαρής Χρυσής Αυγής», προβάλλοντάς την μάλιστα και ως χρήσιμη για το αστικό πολιτικό σύστημα, αλλά και τις «προθέσεις» υπουργών της, που βέβαια κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή δεν υλοποιήθηκαν, να πάρουν μέρος σε γιορτές μίσους στο Γράμμο, πλάι – πλάι σε νυν και πρώην χρυσαυγίτες.

Κανείς μας δεν πρέπει να εφησυχάζει. Το καλύτερο θερμοκήπιο των ναζιστικών οργανώσεων είναι η σημερινή ένταση του αντικομουνισμού και η αδιάλειπτα προβαλλόμενη θεωρία των δύο άκρων, στοιχεία – στυλοβάτες της επίσημης πολιτικής της ΕΕ. Σε περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε, που αποκαλύπτονται όλο και πιο γλαφυρά τα αδιέξοδα του σημερινού συστήματος τόσο περισσότερο θα ανασύρονται τέτοια μαντρόσκυλα.

Ο λαός πρέπει να δυναμώσει με κάθε τρόπο την απαίτησή του να καταδικαστούν οι ναζί, να μπουν φυλακή και ταυτόχρονα να επαγρυπνεί, κάνοντας υπόθεσή του την απομόνωση των φασιστοειδών στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφάλειας. Είναι αναγκαίο να πολεμά τον φασισμό, στοχεύοντας ταυτόχρονα στην καρδιά το σάπιο σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει, μέχρι να το ανατρέψει οριστικά και αμετάκλητα.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...