Ν. Σοφιανός: Αντισεισμικός έλεγχος κτιρίων και επιθεώρηση θεμελίων στον Δήμο Αθήνας

Νίκος Σοφιανός δημοτικός σύμβουλος δήμου Αθηναίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Να γίνει αντισεισμικός έλεγχος στις πολυκατοικίες της Αθήνας που είναι προ του ’70 και να γίνει επιθεώρηση των θεμελίων ζήτησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας τη Δευτέρα 13 Φλεβάρη 2023.

Σημείωσε επίσης ότι πρέπει να δοθεί ένα σχέδιο σχετικά με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στα όρια του Δήμου της Αθήνας, που ανάλογα με τον φορέα που τα καταγράφει φτάνουν τα 1.200 ή 2.400 ακίνητα και κυριολεκτικά αποτελούν κίνδυνο για τους κατοίκους. 

Στην ίδια συνεδρίαση ο Νίκος Σοφιανός σημείωσε πως θα πρέπει με κάθε μέσο και τρόπο να εκφραστεί η έμπρακτη αλληλεγγύη απέναντι στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, προσθέτοντας ότι η έκφραση της αλληλεγγύης όμως δεν μπορεί να μπαίνει κάτω από σπόνσορες, όπως η απόφαση της ΚΕΔΕ για συνεργασία με τον «ΣΚΑΪ» και είναι απαράδεκτο να μη φτάνει η βοήθεια στον λαό της Συρίας λόγω του εμπάργκο που συνεχίζεται. Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος της Αθήνας δεν συμμετέχει στην πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ.   

Επιπλέον, με αφορμή την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στις πιάτσες ναρκωτικών της Αθήνας, ανέφερε ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι μια κανονικότητα με την οποία θα πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε και πρόσθεσε πως χάθηκε μία τετραετία στο θέμα των ναρκωτικών. Ακούσαμε πολλά για τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης με τους οποίους από την αρχή διαφωνήσαμε. Έναν χρόνο μετά θα πρέπει να γίνει και ένας απολογισμός. Σημείωσε πως «όλα αυτά συμβαίνουν σε συνδυασμό με την ασυλία των ναρκεμπόρων οι οποίοι δρουν σε συγκεκριμένους χώρους, συγκεκριμένες ώρες, με συγκεκριμένο πελατολόγιο, πουλάνε ναρκωτικά και μάλιστα λίγα μόλις μέτρα από Αστυνομικά Τμήματα».

Στην ίδια συνεδρίαση, ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», έθεσε προ ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω θέματα:

«Ο Σύλλογος Γονέων του 72ου Δημοτικού Σχολείου έχει καταθέσει στον δήμο από τις 30 Γενάρη επιστολή για μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και με την υγιεινή στο σχολείο (φρεάτια, αποχέτευση, πλακόστρωτο, συστήματα κλιματισμού θέρμανσης και ψύξης που χρειάζονται συντήρηση ή αντικατάσταση). Τα ζητήματα αυτά που αναδεικνύει ο Σύλλογος Γονέων δείχνουν μια κατάσταση προβληματική και επικίνδυνη σε κάποιες περιπτώσεις και για όλα αυτά θα πρέπει να πάρουμε μια απάντηση από τη δημοτική αρχή.

Ένα δεύτερο θέμα αφορά την καταγγελία από τον Σύλλογο “Πολίτες της Ριζούπολης” σχετικά με τις ασφαλτοστρώσεις και με την ποιότητα της ασφάλτου που έχει χρησιμοποιηθεί. Αναφέρουν ένα συγκεκριμένο παράδειγμα ότι έχει τοποθετηθεί σε συγκεκριμένες οδούς πολύ λεπτή και κακής ποιότητας άσφαλτος με αποτέλεσμα κομμάτια να ξεκολλούν με το παραμικρό. Τι διαδικασία ελέγχου υπάρχει από τον δήμο για τον συγκεκριμένο εργολάβο;».

Στη συζήτηση για το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταφορά κυβερνητικών υπηρεσιών στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ που πραγματοποιήθηκε στην ίδια συνεδρίαση, ο Στέλιος Λάμπρου, δημοτικός σύμβουλος, στην τοποθέτησή του τόνισε την αντίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας στον σχεδιασμό της αξιοποίησης από το τουριστικό και εμπορικό κεφάλαιο 127 ακινήτων, από τα οποία θα μετακινηθούν οι υπηρεσίες που στεγάζονταν σε αυτά, κάτι που θα οδηγήσει στην εκτόξευση των τιμών στη λαϊκή και επαγγελματική στέγη, οξύνοντας περισσότερο το στεγαστικό πρόβλημα.  

Δείτε ακόμα...