Ν. Σοφιανός: Πολιτικές και ποινικές ευθύνες για όσους υλοποίησαν την πολιτική της ΕΕ που οδήγησε στα Τέμπη

Το πόρισμα του ΚΚΕ για το έγκλημα στα Τέμπη περιλαμβάνει πολιτικές και ποινικές ευθύνες που βαραίνουν κυρίως την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και διαχρονικά και τις άλλες κυβερνήσεις, γιατί υλοποίησαν μια πολιτική η οποία διαμέλισε τον σιδηρόδρομο, την πολιτική της ΕΕ για «απελευθέρωση» των μεταφορών, για διαχωρισμό της υποδομής από το μεταφορικό έργο, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας στην ERT News.

Όπως είπε, το γεγονός ότι μιλάμε για πορίσματα οφείλεται στην πρόταση που κατέθεσε το ΚΚΕ για σύσταση Εξεταστικής, γιατί ήταν η μόνη που δεν χρειαζόταν τις ψήφους της ΝΔ, η οποία ήθελε να θάψει την υπόθεση και έκανε ό,τι μπορούσε για αυτό.

Ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε ακόμα στο ταξικό αστικό κράτος, που είναι εχθρικό για τον λαό και τις ανάγκες του, θυμίζοντας κι άλλα εγκλήματα, όπως το Μάτι και οι καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Όπως είπε, πρόκειται για ένα κράτος που σκορπάει αδρά χρήματα σε προγράμματα «πράσινης μετάβασης», με ανοιχτή τροφοδότηση επιχειρηματικών ομίλων και ταυτόχρονα τσακίζει μισθούς και συντάξεις.

Επισήμανε ότι ο κόσμος είναι στους δρόμους, υπενθυμίζοντας του αγώνες των αγροτών ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και την ΚΑΠ της ΕΕ, τον αγώνα των φοιτητών ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και τη μεγάλη πανεργατική απεργία του Φλεβάρη.

Ξεκαθάρισε ότι πρέπει να πιεστεί η κυβέρνηση, σε κάθε μέτωπο, για να αποσπάσει ο λαός ανάσες.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...