Ν. Σοφιανός: Τα τραγούδια του Μ.Θεοδωράκη είναι δεμένα με τους αγώνες του λαού σχεδόν έναν αιώνα

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ / Πηγή: Eurokinissi

«Η Ελλάδα χθες και σήμερα αποχαιρετά τον μεγάλο της νεκρό σε ένα πνεύμα γενικής συγκίνησης, σεμνά αλλά όχι βουβά, τραγουδώντας τα τραγούδια του στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, γιατί ο Μίκης ήταν πάντα παρών». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 8 Σεπτέμβρη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash 99.4» προσθέτοντας πως «τα τραγούδια του ήταν εδώ και έναν αιώνα σχεδόν, δεμένα με τους αγώνες του λαού μας, ταυτίστηκε με την πορεία και τους αγώνες του λαϊκού κινήματος». 

Το ΚΚΕ ανέλαβε με βάση την επιθυμία του Μίκη τη διοργάνωση της τελετής αποχαιρετισμού και οι χιλιάδες λαού που συνέρρευσαν τις τρεις μέρες στη Μητρόπολη και σήμερα στην Κρήτη, συνόδευσαν με ευλάβεια και με αποφασιστικότητα την σορό του, εκφράζοντας τη συγκίνησή τους για τη μεγάλη απώλεια, τόνισε. 

Ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν σωματεία και συνδικάτα στη διάρκεια της ΔΕΘ, επισημαίνοντας την ανάγκη συμμετοχής των εργαζομένων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και αναμένεται να ενταθεί με νέο κύμα ακρίβειας, παγωμένους μισθούς, χρέη και φοροληστεία. Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους και το δίκιο τους, κατέληξε. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...