Ν. Τρικάλων: Επίσκεψη του ΚΚΕ στα τμήματα της Αστυνομίας και τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς

Επίσκεψη του ΚΚΕ στον Πυροσβεστικό Σταθμό Πύλης
Επίσκεψη του ΚΚΕ στον Πυροσβεστικό Σταθμό Πύλης

Αντιπροσωπείες της Τ.Ε. Τρικάλων του ΚΚΕ με τους Αχ. Καταρτζής, γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ και τον Γιώργο Καΐκη μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας, επισκέφτηκαν τα τμήματα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στην Καλαμπάκα και στην Πύλη.

Τα μέλη του ΚΚΕ στις συζητήσεις που έγιναν με τους Αστυνομικούς και τους Πυροσβέστες ανέδειξαν τις θέσεις του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, τους ανταγωνισμούς και τους σχεδιασμούς μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και της Ρωσίας για τις σφαίρες επιρροής και την εκμετάλλευση του πλούτου της περιοχής, την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και τους κινδύνους που αυτή ενέχει, τις συνέπειες από αυτόν, το κύμα ακρίβειας που ταλανίζει τον Ελληνικό λαό στην ενέργεια, στα καύσιμα και στα είδη διατροφής.

Στα τμήματα της Πυροσβεστικής εκτός των παραπάνω από την συζήτηση αναδείχτηκαν για ακόμη μια φορά τα οξυμένα και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες και οι Πυροσβέστες. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών, τον ελλιπή εξοπλισμό, τα απαρχαιωμένα οχήματα (30ετίας) που αναγκάζονται να δέχονται τις χορηγίες και τις προσφορές ιδιωτών για την κάλυψη των αναγκών.

Από την πλευρά του κόμματος τα μέλη του ΚΚΕ εξέφρασαν την πάγια στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των Πυροσβεστών με παρεμβάσεις αναφορές και ερωτήσεις στη βουλή.

Ανέφεραν ότι τα διαχρονικά οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες και οι Πυροσβέστες είναι αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων τόσο της ΝΔ αλλά και των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Κάλεσαν τους Πυροσβέστες να μπούνε στον αγώνα μαζί με τον λαό να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική και να διεκδικήσουν τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματά τους.

Δείτε ακόμα...