«Να ακούς το χιόνι να πέφτει» για 12 ακόμα παραστάσεις

Μετά τη μεγάλη επιτυχία με τα συνεχόμενα sold out της παράστασης «Να ακούς το χιόνι να πέφτει», ο Θεατρικός Οργανισμός «Νέος Λόγος» και το Studio Μαυρομιχάλη την επαναλαμβάνουν για 12 μόνο παραστάσεις από την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια θεατρική διασκευή επτά διηγημάτων του Αμερικανού συγγραφέα Ρέιμοντ Κάρβερ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καταλειφού.

Ένας άντρας ξεπουλά τα έπιπλά του στην αυλή του σπιτιού του. Ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι χορεύει μεθυσμένο στην ίδια αυλή. Μια ηλικιωμένη μητέρα μετακομίζει συνεχώς, προσπαθώντας να βρει ένα σπίτι και μία πόλη όπου θα είναι ευτυχισμένη. Ένας πατέρας συναντά μετά από χρόνια τον γιο του στο μπαρ ενός αεροδρομίου. Ένας συγγραφέας κυνηγά την έμπνευση στα συντρίμμια μιας παλιάς αγάπης. Μια πληγωμένη γυναίκα ουρλιάζει στο δωμάτιο ενός φτηνού μοτέλ. Όλοι τους συζητούν, διαφωνούν, πίνουν, προσπαθώντας να καταλάβουν «Για τι πράγμα μιλάμε όταν μιλάμε για την αγάπη»…

Ο Κάρβερ θεωρείται ανανεωτής του διηγήματος στα τέλη του 20ού αιώνα και δεξιοτέχνης της μικρής φόρμας. Άσκησε μεγάλη επιρροή στην αμερικανική λογοτεχνία. Θαύμαζε τον Τσέχοφ και έχει επηρεαστεί πολύ απ’ αυτόν. Οι χαρακτήρες του είναι άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, πιεσμένοι, απογοητευμένοι, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που ο Κάρβερ σκύβει πάνω τους με αγάπη, αφήνοντας τελικά τον αναγνώστη ή τον θεατή με μια γλυκιά αίσθηση συμπόνοιας και κατανόησης.

Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Στέλλα Κρούσκα, Βασιλίνα Κατερίνη και Δημήτρης Τσιγκριμάνης.

Ημέρες και ώρες των 12 παραστάσεων (έως τις 28 Οκτωβρίου): Κάθε Τετάρτη στις 20.00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00.

Γενική είσοδος 15 ευρώ, φοιτητικό 12 ευρώ, άνεργοι και ΑμεΑ 10 ευρώ.

Δείτε ακόμα...