Ξάνθη: Φαντάροι καταγγέλλουν την κοινή άσκηση με τους Αμερικάνους

Στρατιώτες Τεθωρακισμένων, Ξάνθη
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες Τεθωρακισμένων, Ξάνθη / Πηγή: Eurokinissi

Στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας στα στρατόπεδα της Ξάνθης καταγγέλλουμε την διεξαγωγή κοινής άσκησης Ελλάδας – ΗΠΑ με τεθωρακισμένα άρματα στο πεδίο βολής της Ξάνθης στις 14 – 18 Σεπτεμβρίου.

Τέτοιες ασκήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα και την προστασία των συνόρων. Είναι «πρόβες πολέμου» ενάντια σε άλλους λαούς και «επίδειξη ισχύος» απέναντι στους ανταγωνιστές των ΗΠΑ, όπως τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν. Προσθέτουν ένα ακόμα λιθαράκι στη μετατροπή της Θράκης σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών φονιάδων αφού ήδη το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αξιοποιείται για τη μεταφορά προσωπικού και εξοπλισμού προς την Ανατολική Ευρώπη για την περικύκλωση της Ρωσίας. Η συμμετοχή της Ελλάδας στα σχέδια αυτά μάς καθιστά μαγνήτη κινδύνων. Η χώρα μας έχει ήδη στοχοποιηθεί. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις Ρώσων και Ιρανών αξιωματούχων πως θα στρέψουν τους πυραύλους τους σε χώρες που φιλοξενούν αμερικανικές βάσεις, σε περίπτωση που απειληθούν οι χώρες τους.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει από αυτήν την εμπλοκή. Αντίθετα, πλήρωσε και πληρώνει τη συμμετοχή στους πολέμους στο πλευρό του ΝΑΤΟ, όπως και τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς με 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο. Την ίδια ώρα για τις ανάγκες των φαντάρων μας λένε ότι δεν υπάρχει φράγκο! Αμοιβόμαστε με το …αστρονομικό ποσό των 8,70 ευρώ και πληρώνουμε τα πάντα από την τσέπη μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το στρατόπεδο «Βόγδου» όπου χρεώνεται η χρήση των πλυντηρίων ρούχων…

Η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή μας είναι πρόκληση σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παίζουν βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες του ελληνικού λαού και ταΐζουν την επιθετικότητα της άρχουσας τάξης της Τουρκίας. Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έχει τη σφραγίδα τους αφού το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο και στηρίζει τις επεμβάσεις της ΝΑΤΟικης Τουρκίας σε Συρία και Λιβύη, οι ΗΠΑ προκλητικά μιλάνε για «αμφισβητούμενα ύδατα» στον χώρο της τουρκικής navtex κι όλοι μαζί σπρώχνουν στο συμβιβασμό της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Όλοι ομολογούν ότι σε περίπτωση θερμού επεισοδίου οι δήθεν «σύμμαχοι» θα παίξουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Το τραπέζι του «διαλόγου» που στρώνει το ΝΑΤΟ για τα ελληνοτουρκικά είναι το κρεβάτι του Προκρούστη για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ο ενεργειακός πλούτος της περιοχής είναι το δόλωμα για να τραβήξουν την Τουρκία από την αγκαλιά της Ρωσίας και η λεία που θα μοιραστούν τα μεγάλα συμφέροντα καταληστεύοντας τους λαούς.

Συνένοχοι στο φόνο δε θα γίνουμε!

Οι στρατιώτες που υπηρετούμε στον ελληνικό στρατό δώσαμε όρκο να υπηρετούμε τα σύνορα της χώρας, τη ζωή και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Τα ελληνικά στρατόπεδα δε θα γίνουν «πεδίο βολής φθηνό».

Οι αμερικανοΝΑΤΟϊκοί φονιάδες δεν έχουν θέση στην Ξάνθη.

Δεν είναι «σύμμαχοι» μας αλλά εχθροί της ειρήνης και της προστασίας των συνόρων. Αλήθεια, αυτοί που δεν επιτρέπουν ούτε στον ίδιο τον αμερικανικό λαό να ανασάνει ήρθαν στην Ελλάδα για να μας «προστατέψουν»;

Δεν είναι «πυλώνας σταθερότητας και ασφαλείας» αλλά εγκληματίες πολέμου που έχουν σπείρει τον όλεθρο σε όλον τον κόσμο.

Είναι υπεύθυνοι για τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων και μαζί με την ΕΕ και τις ελληνικές κυβερνήσεις για τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. Τα κολαστήρια τύπου Μόριας είναι ο καθρέφτης των επεμβάσεων και της πολιτικής τους.

Δηλώνουμε αντίθετοι με την παροχή κάθε διευκόλυνσης από τις μονάδες μας για την διεξαγωγή της συγκεκριμένης άσκησης και καλούμε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να εκδηλώσει με κάθε τρόπο την αντίθεση του.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τον ελληνικό λαό για:

– Απεμπλοκή της χώρας από τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια. Καμία συμμετοχή στις επεμβάσεις. Να κλείσουν τώρα οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και να σταματήσουν οι κοινές ασκήσεις με τις ΗΠΑ.

– Καμία αλλαγή συνόρων, καμία απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Στρατιώτες από τις μονάδες
724 ΤΜΧ

Δείτε ακόμα...