Να χορηγηθούν είδη ένδυσης και υπόδησης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

ΕUROKINISSI

Τη χορήγηση ειδών ένδυσης και υπόδησης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ζητούν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Άμυνας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Θανάσης Παφίλης και Λεωνίδας Στολτίδης.

Αναλυτικά:

«Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (ΕΣΠΕΕΡΟΔ) και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με έγγραφά τους αναδεικνύουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σχετικά με τη χορήγηση των στολών από την υπηρεσία. Πρόκειται για στολές που πρέπει να φέρουν τα στελέχη υποχρεωτικά και μάλιστα, όπως αναφέρεται, επιβάλλονται και πειθαρχικές ευθύνες στα στελέχη, όταν οι στολές αυτές δεν είναι σύμφωνες με τα υπηρεσιακά προβλεπόμενα.

Τα τελευταία χρόνια τα μόνα είδη που χορηγούνται στα στελέχη του Στρατού Ξηράς είναι φόρμες παραλλαγής και άρβυλα. Σύμφωνα με τα έγγραφά τους, ενώ θα έπρεπε να τους χορηγούνται από τον προϋπολογισμό του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) ύφασμα για τη χειμερινή και θερινή στολή τους κάθε έξι (6) χρόνια, σκαρπίνια κάθε δύο (2) χρόνια και για τα λουστρίνια κάθε πέντε (5), δεν τους έχει χορηγηθεί τίποτε από τα παραπάνω. Μάλιστα, όπως τονίζουν τα συνδικαλιστικά σωματεία των εν ενεργεία στρατιωτικών, τα στελέχη που υπηρετούν εκτός λεκανοπεδίου Αττικής, είναι αναγκασμένα να επιβαρυνθούν το κόστος για τη ραφή στολής σε ιδιώτη ράφτη, που κυμαίνεται από διακόσια (200) έως τριακόσια (300) ευρώ. Μόνο για τα στελέχη που έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στην έδρα του 700 Στρατιωτικού Εργοστασίου (700 ΣΕ), υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν χορήγησης έτοιμης στολής, με την παράδοση του υφάσματος που τους έχει χορηγηθεί από την υπηρεσία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, κατά την πάγια τακτική της, δεν μεριμνά για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα ελάχιστα που θα έπρεπε να εξασφαλίσει στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή την ένδυση και την υπόδησή τους, τα βάζει στη ζυγαριά του κόστους, με αποτέλεσμα να μετακυλίει το κόστος αυτό στα ίδια τα στελέχη. Παράλληλα η ίδια, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), δαπανά δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς με σκοπό την εξυπηρέτηση των ΝΑΤΟικών συμφερόντων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

– Τη δωρεάν και άμεση χορήγηση των προβλεπομένων ειδών ένδυσης και υπόδησης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

– Καταβολή του κόστους ραφής των υποχρεωτικών στολών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Δείτε ακόμα...