Να δοθεί λύση στο πρόβλημα στέγασης των πυροσβεστών του αεροδρομίου της Σαντορίνης

Σαντορίνη

Επικοινωνία με τον Έπαρχο και το Δήμαρχο Σαντορίνης καθώς και με τον Διοικητή της ΠΥ του αεροδρομίου της FRAPORT στη Σαντορίνη, είχε σήμερα το πρωί ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, απόστρατος Υποναύαρχος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης της ΠΝΑι. Αφορμή, οι απαράδεκτες συνθήκες στέγασης των πυροσβεστών του αεροδρομίου.

Ανέδειξε τα προβλήματα που προκλήθηκαν στους 12 πυροσβέστες μετά την αιφνίδια διαταγή για εγκατάλειψη των χώρων (κοντέινερ) που διέμεναν. Επίσης τους ενημέρωσε για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης τις τελευταίες δυο μέρες (χωρίς ζεστό νερό, χωρίς θέρμανση, διαμονή 12 ατόμων σε 3 δωμάτια) και τους ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να δοθεί άμεσα λύση.

Σημειώνεται ότι η FRAPORT είχε δεσμευτεί για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων για την υπηρεσία. Όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά τους παραχώρησε κοντέινερ για τη διαμονή τους, λόγω του γνωστού προβλήματος στέγασης στη Σαντορίνη.

Το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά και το Αρχηγείο του ΠΣ φέρουν τεράστιες ευθύνες, αφού δεν έχουν φροντίσει ακόμη να εξασφαλίσουν χώρους αξιοπρεπούς διαμονής για τους πυροσβέστες που μετατέθηκαν από το 2017, για να επανδρώσουν τα αεροδρόμια της FRAPORT.

Δείτε ακόμα...