Να δοθούν οι άδειες τώρα!

ΕΛΔΥΚ - Στρατιώτες

Οι 8μηνοι φαντάροι της Δ’ ΕΣΣΟ 2020 που υπηρετούμε τη στρατιωτική μας θητεία στην ΕΛΔΥΚ ήρθαμε αντιμέτωποι με μία μεγάλη «έκπληξη».

Πιο συγκεκριμένα ενώ έχουμε ενημερωθεί ότι από τις 8-12 Φλεβάρη θα επαναπατριστούμε για να υπηρετήσουμε το υπόλοιπο της θητείας στην Ελλάδα μας ανακοινώθηκε από τη μια μέρα στην άλλη ότι θα πάρουμε από 5-7 ημέρες άδεια, επειδή έχουμε πολλές μέρες άδεια σαν υπόλοιπο.

Με αυτόν τον τρόπο αναγκάζονται τόσοι φαντάροι να μείνουν με άδεια μέσα στα στρατόπεδα αφού από τη μια πλευρά δεν καλύπτονται τα έξοδα για να πάρουμε την άδεια μας στην Ελλάδα, οι μέρες που μας δίνονται είναι λίγες για άδεια στην Ελλάδα και ο χρόνος που μας ανακοινώθηκε μηδαμινός για να προετοιμαστεί το ταξίδι για όποιον θέλει να πάρει την άδεια με δικά του έξοδα και από την άλλη πλευρά με το lockdown στην Κύπρο δε μπορούμε να βγούμε εκτός στρατοπέδου.

Κάνουμε ξεκάθαρο ότι κανένας φαντάρος όχι μόνο δε φταίει για το μεγάλο υπόλοιπο των αδειών του αλλά ίσα ίσα είναι μέρες άδειας που δικαιούται. Μάλιστα πολλοί από τους στρατιώτες από το τέλος Αυγούστου που ήρθαν στην ΕΛΔΥΚ δεν είχαν πάρει άδεια μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, δηλαδή τα εορταστικά γκρουπ!

Γιατί αφού η διοίκηση της ΕΛΔΥΚ ήξερε το υπόλοιπο αδειών μας δεν έδωσε πιο νωρίς άδειες ή το διάστημα πριν τα Χριστούγεννα ή μαζί με την εορταστική άδεια ή αμέσως μετά το τέλος των εορταστικών γκρουπ;

Απέναντι λοιπόν στη φανερή δυσαρέσκεια και αντίθεση των στρατιωτών κρατιέται σιγή ιχθύος. Όχι μόνο δε γίνεται προσπάθεια να δοθεί λύση αλλά ούτε καν δίνονται απαντήσεις στους φαντάρους που σε πολλά στρατόπεδα παρουσιάζονται στις αναφορές των λόχων, αφού αυτά που ακούγονται είναι      «αυτή είναι η απόφαση», « δε γίνεται να μην πάρετε άδειες», «δεν πειράζει θα κοιμάστε μέσα στο στρατόπεδο» κλπ.

Καλούμε τη διοίκηση της ΕΛΔΥΚ να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε οι άδειες είτε να δοθούν μαζί τις υπόλοιπες στις μονάδες τοποθέτησης μετά τον επαναπατρισμό είτε να εξασφαλιστούν οι όροι για να πάρουν οι φαντάροι τώρα την άδεια τους στην Ελλάδα μαζί με φύλλο πορείας για τον επαναπατρισμό τους.

Φαντάροι από στρατόπεδα της ΕΛΔΥΚ

Δείτε ακόμα...