Να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό και όχι με «μπαλώματα» το Νοσοκομείο Χανίων

Να στελεχωθεί άμεσα το Νοσοκομείο Χανίων με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, ζήτησε ο, βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, ο οποίος κατέθεσε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή. Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε είναι να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Ο Μ. Συντυχάκης αναφέρθηκε στα οξυμένα κτιριακά προβλήματα του Νοσοκομείου, ενώ παράλληλα απαίτησε να επιλυθεί το πρόβλημα στην παραγωγή οξυγόνου, με την επίταξη της ιδιωτικής δεξαμενής. Ανέφερε  πως τα τεράστια κενά σε γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό παραμένουν, ενώ μέρος τους μόνο καλύπτεται με επικουρικό προσωπικό, δηλαδή με προσλήψεις ορισμένου χρόνου, αλλά και με μετακινήσεις προσωπικού από μονάδα σε μονάδα. Χαρακτηριστικά, σημείωσε, με βάση τον οργανισμό, μόνο για ιατρικό προσωπικό παραμένουν 62 κενές θέσεις, 57 κενές θέσεις σε επίπεδο ειδικευόμενων, καθώς και πολλά κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης επιχείρησε να υποβαθμίσει τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων. Εμφάνισε ως λύση τις προσλήψεις επικουρικών που έχουν γίνει, δηλαδή προσλήψεις με ημερομηνία λήξης, κινούμενος στη λογική των «μπαλωμάτων». Έτσι, σε επίπεδο διακηρύξεων μίλησε για «βούληση» να υπάρξουν  μόνιμες προσλήψεις, και «όπου αυτό δεν είναι εφικτό» να γίνονται επικουρικές, μόνο που οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. 

Στη δευτερολογία του ο βουλευτής του ΚΚΕ απαίτησε «εδώ και τώρα προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και μέτρα για την ουσιαστική θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας», σημειώνοντας πως συνειδητά η σημερινή κυβέρνηση υλοποιεί την επικίνδυνη και ανθυγιεινή διαχείριση της υγείας στη λογική «κόστος – όφελος» και των «μπαλωμάτων», όπως έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακύκλωση του προσωπικού και προσλήψεις με ευέλικτες μορφές απασχόλησης, αντί για ουσιαστική και πραγματική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...