Να ενισχυθούν από κάθε φαντάρο τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Να ενισχυθούν θαρρετά και αποφασιστικά από κάθε φαντάρο τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας στις επερχόμενες εκλογές, αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τους στρατεύσιμους.

Παράλληλα, υπενθυμίζει πως το ΚΚΕ με πρωτοβουλίες που παίρνει «διεκδικεί και απαιτεί με ευθύνη της κυβέρνησης να στηριχθούν οι νέοι στρατευμένοι που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες που προκάλεσε η απουσία κυβερνητικής και κρατικής πρόληψης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών τους» ενώ παράλληλα τους καλεί να μην δεχτούν, και να εναντιωθούν «στην ρητορική μίσους των εθνικιστών που με την κάλυψη και την ανοχή κυβέρνησης και όσων διοικήσεων τους αφήνουν, χύνουν το δηλητήριο τους μέσα στα στρατόπεδα για να σκοτώνονται οι λαοί, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Στρατιώτες, Σμηνίτες και Ναύτες

Την περίοδο της στρατιωτικής σας θητείας, όπως άλλωστε και σε όλη σας τη ζωή, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ βρίσκονται δίπλα σας. Στις θέσεις και στον αγώνα με το ΚΚΕ θα βρείτε τις απαντήσεις σε κάθε προβληματισμό, αδιέξοδο που συναντάτε στα στρατόπεδο.

Στη θητεία σας δεν χάνετε κανένα κοινωνικό ή πολιτικό σας δικαίωμα! Κανείς ποτέ και πουθενά δεν πρέπει να μειώσει την αξιοπρέπειά σας ή να θέσει σε κίνδυνο τη σωματική σας ακεραιότητα! Έχετε κάθε δικαίωμα να εναντιώνεστε διαμαρτυρόμενοι σε κάθε προσβολή, κάθε είδους “καψώνι”, απειλή φασίστα και όσων επιδιώκουν να επιβάλλουν τον φόβο και την τρομοκρατία για “κλειστά στόματα”.

Να μην δεχτείτε, και να εναντιωθείτε στην ρητορική μίσους των εθνικιστών που με την κάλυψη και την ανοχή κυβέρνησης και όσων διοικήσεων τους αφήνουν, χύνουν το δηλητήριο τους μέσα στα στρατόπεδα για να σκοτώνονται οι λαοί, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Επιδίωξή τους είναι να υποστηρίζουν την ενεργή εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων σε πολεμικές επιχειρήσεις και αποστολές εκτός συνόρων, την εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας στα εδάφη της Ουκρανίας, τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και τη μετατροπή των στρατοπέδων σε ορμητήρια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Την περίοδο της θητείας σας η κυβέρνηση, το υπουργείο εθνικής άμυνας και ο κρατικός μηχανισμός σας παρουσιάζουν ως “ατομική σας ευθύνη” να αντιμετωπίσετε όλα τα βάρη και τις υποχρεώσεις που αυτοί σας φορτώνουν. Είναι η ίδια λογική που αντιμετωπίζουν κυβερνήσεις, περιφέρειες και δήμοι το σύνολο της ζωής και των αναγκών ενός ανθρώπου. Η προστασία της ανθρώπινη ζωής από το κράτος και τις επιχειρήσεις υπολογίζεται ως κόστος! Αποτέλεσμα είναι να χάνονται ανθρώπινες ζωές, να καταστρέφονται σπίτια και περιουσίες μίας ζωής και ο φυσικός πλούτος του λαού με την πρώτη φωτιά, σε κάθε βροχή, με το που πέσει χιόνι, στους σεισμούς.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι για το κέδρος θυσιάζουν κι αυτοί ανθρώπινες ζωές, όπως έγινε στα Τέμπη, στο λιμάνι του Πειραιά, όπως γίνεται καθημερινά με τους εργαζόμενους που γυρνάνε σακατεμένοι σπίτι τους από το μεροκάματα κι όλοι αυτοί που δεν γυρνάνε ποτέ…

Μην συμβιβαστείτε με αυτή τη λογική! Ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

Αυτή είναι η απάντηση στο “τρέξτε να σωθείτε” που μόνιμα ακούτε από κράτος και κυβερνήσεις!

Το πραγματικά ελπιδοφόρο που δίνει δύναμη και αντοχή σε όλους μας, και μέσα στα στρατόπεδα, είναι η δύναμη της αλληλεγγύης, της διεκδίκησης και του αγώνα. Αυτά είναι τα συστατικά που μπορούν να εξασφαλίσουν μια θητεία με αξιοπρέπεια, ταυτόχρονα παλέυοντας ενάντια στη λογική του ατομικού βολέματος.

Το ΚΚΕ με πρωτοβουλίες που παίρνει διεκδικεί και απαιτεί με ευθύνη της κυβέρνησης να στηριχθούν οι νέοι στρατευμένοι που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες που προκάλεσε η απουσία κυβερνητικής και κρατικής πρόληψης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών τους.

Συγκεκριμένα για όσους κληρωτούς το επιθυμούν:

 • Να χορηγηθεί εκτάκτως άδεια, επιπλέον της κανονικής ή αναβολή θητείας και να αναλάβει το υπουργείο την δωρεάν μετακίνησή τους προς τον τόπο κατοικίας τους.
 • Να εξασφαλιστεί κατ’εξαίρεση μετάθεση στην πλησιέστερη μονάδα στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.
 • Να δοθεί εκτάκτως οικονομική ενίσχυση για όλο το υπόλοιπο διάστημα της θητείας σε όσους επλήγησαν από πυρκαγιές και πλημμύρες.

Να ενισχυθούν θαρρετά και αποφασιστικά από κάθε φαντάρο τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που στηρίζει το ΚΚΕ στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας!

Με την ψήφο των φαντάρων να δυναμώσουν σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια οι συνδυασμοί της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για να πάρουν προβάδισμα οι αγώνες για:

 • Ουσιαστική αύξηση του μισθού των φαντάρων στο ύψος των σημερινών αναγκών.
 • Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για όλο το διάστημα της στρατιωτικής θητείας.
 • Η περίοδος της στρατιωτικής θητείας να προσμετράται ως συντάξιμη περίοδος.
 • Για όσους εργάζονται πριν τη θητεία, ανεξαρτήτως σύμβασης που είχαν, να επανέρχονται με ευθύνη και εποπτεία του κράτους, εφόσον το επιθυμούν.
 • Για όσους δεν εργάζονταν πριν τη θητεία, με ευθύνη του κράτους και των υπηρεσιών του, να εξασφαλίζεται δουλειά σταθερή με την απόλυση από το στρατό και εφόσον το επιθυμεί ο νέος.
 • Για όσους δεν εξασφαλίζεται δουλειά, να καλύπτονται με επίδομα ανεργίας.
 • Όλες οι μετακινήσεις για την περίοδο της θητείας να είναι δωρεάν.
 • Όλα τα αντικείμενα ένδυσης και υπόδησης, καθώς και όλα όσα απαιτούνται για την ειδικότητα και τα καθήκοντα που αναλαμβάνουν να χορηγούνται δωρεάν από την υπηρεσία.

Να ψηφίσουμε για Δημάρχους και Περιφερειάρχες αγωνιστές, που βρίσκονται στο πλευρό του λαού και όχι υποστηρικτές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν βάζοντας το λιθαράκι τους στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα.

Να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις για την απεμπλοκή της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ από τη χώρα μας».

Δείτε ακόμα...