Να ικανοποιήσει τα αιτήματα των ακτοπλόων εφοπλιστών ΤΩΡΑ

Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά
Φώτο Αρχείου / Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά / Πηγή: Eurokinissi

Ίσως δεν απέχουμε πολύ από το να δούμε στην Ακτή Μιαούλη τους ίδιους τους εφοπλιστές να διαδηλώνουν για μέτρα στήριξης από τη Κυβέρνηση. Δεν θα τα ήταν και λίγο να φτιάξουν πανό με τα καφτάνια που φοράνε στα πάρτι στον Ορνό της Μυκόνου και τον Ορλώφ των Σπετσών… Μάλλον αυτή την εικόνα τρέχει να προλάβει ο Υφυπουργός Ναυτιλίας. Να ικανοποιήσει τα αιτήματα των ακτοπλόων εφοπλιστών πριν έχουμε «κοινωνικές αναταραχές».

Δεν τους φτάνουν τα 85 και πλέον εκατ. ευρώ που τους έχει προσφέρει η κυβέρνηση από την αρχή του χρόνου, τα 138 εκατ. ευρώ για τη νέα δρομολογιακή περίοδο των «άγονων» γραμμών, τα πάνω από 90 εκατ. ευρώ που τσέπωσαν ως στήριξη για την πανδημία. Ούτε τ αφορολόγητο πετρέλαιο. Ούτε ότι ο εφοπλιστής πληρώνει στην εφορία λιγότερα από την ιδιαιτέρα γραμματέα του. Δεν βγαίνει ο μήνας! Τα έξοδα και τα… επιδοτούμενα δάνεια δεν καλύπτονται. Ούτε η αύξηση των εισιτηρίων τους καλύπτει. Κι ας πρέπει να πουλήσεις τις βέρες και το μηχανάκι για να πας μέχρι τη Φολέγανδρο!

Δεν λες πάλι καλά που δεν έχουμε ενιαίο φορέα κρατικής ακτοπλοΐας με κεντρικό σχεδιασμό κι εργατικό έλεγχο; Άγιο είχαμε!

Αλλά μήπως είμαστε άδικοι με τη Κυβέρνηση; Όχι βέβαια. Εδώ ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ στρίμωξε τη ΝΔ. Ο Σαντορινιός του ΣΥΡΙΖΑ έγινε έξαλλος με την «αναλγησία» της Κυβέρνησης. ΑΑΑΑ Όλα κι όλα… Υπάρχει κι ένα όριο στην ανοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα κυβερνητικά μέτρα κοροϊδία για την ακρίβεια.

«Δεν έχετε ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματά τους, παρά τις αυξήσεις στα καύσιμα.»

Αυτά είπε ο «πρώτη φορά αριστερός Υπουργός Ναυτιλίας». Αν το βλέπε κανένας αριστερός πρωτοσέλιδο στην «Αυγή» θα την αγόραζε σίγουρα για να διαβάσει στο «σαλόνι» για ποιους εργάτες μίλαγε τόσο αγανακτισμένος ο «μελλοντικός του Υπουργός». Μήπως για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, της COSCO, της E-FOOD, τους ξενοδοχοϋπάλληλους… Μήπως και λόγω εμπειρίας στο Υπουργείο του Πειραιά μίλαγε για τους ναυτεργάτες. Στη χειρότερη θα μπορούσε να υποθέσει ότι μίλαγε για τα αιτήματα των Λιμενικών. Αμ δε!!! Για το «δίκιο» των ΑΚΤΟΠΛΟΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΏΝ «βγήκε από τα ρούχα του» ο κ. Σαντορινιός!!!

Δηλαδή ο λαός θα πρέπει να διαλέξει στις επόμενες εκλογές μεταξύ των διδύμων Πλακιωτακη-Κατσαφάδου ή Δρίτσα-Σαντορινιού; Καλά θα πάει κι αυτό. Τους εφοπλιστές, πάντως, του βλέπω να κατασκηνώνουν στο παραβάν… Δύσκολη επιλογή!

Μαρκόνης

Δείτε ακόμα...