Να κερδηθούν συνειδήσεις απλών αστυνομικών με τα λαϊκά συμφέροντα

Αστυνομικοί μοτοσυκλετιστές στα Τρίκαλα - 15-7-2020
Φώτο Αρχείου / Αστυνομικοί μοτοσυκλετιστές στα Τρίκαλα – 15-7-2020 / Πηγή: Eurokinissi

Του Χρήστου Καμζέλα, Υπαστυνόμου Α, ε.α.

Εδώ και χρόνια έχει αποδειχθεί ότι όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα αναβαθμίζουν και αξιοποιούν τις αστυνομικές δυνάμεις για να ελέγχουν τις κοινωνικές αντιδράσεις από τα αντιλαϊκά μέτρα που λαμβάνουν συνεχώς προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Τον τελευταίο καιρό ερχόμαστε αντιμέτωποι με την καταστολή που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ιδιαίτερα μέσω των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα και γενικότερα σε όλους εκείνους που διεκδικούν το αυτονόητο, να ζουν με αξιοπρέπεια, έχοντας δικαίωμα στην εργασία στην υγεία στην Πρόνοια στην κοινωνική ασφάλιση. Αυτό το δικαίωμα θέλει να καταπατήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη στρατηγική της καταστολής στο πλαίσιο του δόγματος 《νόμος και τάξη》 όπως περιγράφεται και στη Λευκή Βίβλο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πρόκειται για τις επαίσχυντες στρατηγικές αυταρχισμού βίας και φακελώματος του λαϊκού κινήματος που συνδέονται και κατευθύνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και των μηχανισμών της. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει το λαό στοχεύοντας το εργατικό λαϊκό κίνημα. Με αυτήν τη στρατηγική της καταστολής συμφωνούν όλα τα αστικά κόμματα γιατί έτσι θωρακίζεται η κυριαρχία του μεγάλου κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  χτύπησε την απεργία και την συνδικαλιστική δράση για να έρθει η σημερινή κυβέρνηση να νομοθετήσει κατά των διαδηλώσεων αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα όλους τους μηχανισμούς καταστολής. Γίνεται προπαγάνδα από την κυβέρνηση παρουσιάζοντας την στρατηγική βία και καταστολή ως δήθεν πάταξη της εγκληματικότητας και προστασία του δημόσιου χώρου από «μειοψηφίες» στην ουσία όμως προσπαθεί να συκοφαντήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιδρά στη βαρβαρότητα του συστήματος.

Οι εργαζόμενοι όμως οι συνταξιούχοι οι αγρότες με τα αγροτοδικεία οι φοιτητές ακόμα και οι μαθητές καταλαβαίνουν ότι όταν φουντώνει η λαϊκή αγανάκτηση τότε μεγαλώνει και η ένταση της καταστολής με επιθέσεις των ΜΑΤ της ΔΡΑΣΗΣ και των άλλων αστυνομικών Δυνάμεων, με τη διάλυση των συγκεντρώσεων και τις συλλήψεις.

Οι απόστρατοι που δραστηριοποιούμαστε στην Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών αγωνιζόμαστε για την κατάργηση όλων των κατασταλτικών νόμων και αστυνομικών τακτικών και πρακτικών που στρέφονται σε βάρος των εργαζομένων, της νεολαίας, όλου του λαού. Θέση μας είναι πως η αστυνομία πρέπει να ασχολείται αποκλειστικά με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Σε  αυτή την κατεύθυνση καλούμε να προσανατολιστεί και η δράση των απλών εν ενεργεία συναδέλφων μας. Πρόκειται για νέους που προέρχονται από αγροτικές, εργατικές λαϊκές οικογένειες και τα πολλά προβλήματα που βαραίνουν την καθημερινότητά τους και τα βιώνουν οι οικογένειές τους και όλος ο λαός. Πρέπει να αντιληφθούν ότι μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας θα δοθούν λύσεις και στα δικά τους προβλήματα, να κερδηθούν και στο χώρο των Δυνάμεων καταστολής συνειδήσεις που θα αντιλαμβάνονται πως ο μηχανισμός που υπηρετούν είναι ταγμένος στην καταπίεση του λαού και στην προστασία των συμφερόντων του κεφαλαίου. Να μην παίρνουν θέση με την καταστολή απέναντι στο λαό που αγωνίζεται.

Χρήστος ΚΑΜΖΕΛΑΣ, Υπαστυνόμος Α ε.α

Δείτε ακόμα...