Να κλείσει τώρα η βάση στην Αλεξανδρούπολη και όλες οι βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ σε όλη τη χώρα

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει μετατραπεί «σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων και σε στόχο των αντιπάλων τους», υπογραμμίζει η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, με αφορμή τον κίνδυνο πολεμικής σύγκρουσης στα ουκρανο-ρωσικά σύνορα, αλλά και τις αποφάσεις της Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις 16 και 17 Φεβρουαρίου για την ανάπτυξη νέων σχηματισμών μάχης.

«Συναγερμός! Καμιά εμπλοκή – καμιά συμμετοχή στους πολέμους των ιμπεριαλιστών! Έξω η Ελλάδα από σφαγείο!» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της, η οποία έχει ως εξής:

«Ο κίνδυνος πολεμικής σύγκρουσης στα Ουκρανορωσικά σύνορα είναι πλέον ορατός από τον καθένα. Τα όσα προειδοποιούσε το ΚΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα πλέον μπορεί να τα δει ξεκάθαρα ο λαός της περιοχής μας.

Τί αξία έχουν τώρα τα λόγια όσων προσπαθούσαν να πείσουν το λαό της περιοχής ότι η μεγαλύτερη εμπλοκή της περιοχής μας, της χώρας μας συνολικά, στα ευρωατλαντικά σχέδια θα έφερνε ασφάλεια και ανάπτυξη; Πόσο υπόλογοι είναι απέναντι στο λαό όσοι ακόμα και σήμερα μιλάνε για “αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης”, “για νέα Σούδα του Βορρά”, “για ευχάριστες και ραγδαίες εξελίξεις”, για “όνειρα που γίνονται πραγματικότητα”;

Η μόνη αλήθεια είναι ότι με ευθύνη της σημερινής αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων διαχρονικά και για λογαριασμό της πλουτοκρατίας της χώρας μας, η περιοχή μας εμπλέκεται σε θανάσιμους κινδύνους. Ειδικά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει μετατραπεί σε ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων και σε στόχο των αντιπάλων τους. Η πρόσφατη  Σύνοδος Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες (16 και 17/2) αποφάσισε άλλωστε  την ανάπτυξη νέων Σχηματισμών Μάχης σε Βουλγαρία και Ρουμανία υποστηρικτικές στα ήδη υπάρχουσες σε χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία. Η ανάπτυξή τους με στρατιώτες, οπλισμό και πολεμοφόδια περνά μέσα από την Αλεξανδρούπολη με πιθανή περίοδο της νέας απόβασης το Μάρτη. Άλλωστε η κυβέρνηση σε ρόλο πρωτοπαλίκαρου ξεκίνησε ήδη τις “προετοιμασίες” με τον Υπουργό Άμυνας, στο περιθώριο της Συνόδου, να προχωρά σε επαφές με τους ομολόγους του από Βουλγαρία και Ρουμανία.

Από τη συμμετοχή της χώρας μας οι εφοπλιστές και πλοιοκτήτες αναμένουν εκτίναξη των κερδών τους από τη μεταφορά LNG και όχι μόνο, οι ελληνικές τράπεζες, τα μονοπώλια, οι μεγάλες επιχειρήσεις διαγκωνίζονται για τα κέρδη από το ξαναμοίρασμα των αγορών. Αυτός είναι ο λόγος που οι κυβερνήσεις μας εμπλέκουν στο σφαγείο. Την ίδια ώρα όλοι αυτοί μαζί (κυβερνήσεις και καπιταλιστές) επιτίθενται στους εργαζόμενους, στο λαό, στο εισόδημά του, στις ανάγκες του σε υγεία και παιδεία, στα συνδικαλιστικά του δικαιώματα, τον αφαιμάσσουν στην κυριολεξία για τα κέρδη τους. Είναι χαρακτηριστική η επίθεση της εργοδοσίας με τις πλάτες της κυβέρνησης στους εργαζόμενους των πετρελαίων στη Καβάλα και στο σωματείο τους.

Για αυτό δεν βρίσκουν ούτε ευρώ για τη στήριξη των νοσοκομείων, των σχολείων. Δεν τους περισσεύει ευρώ για τη στήριξη των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων, για την στήριξη των λαϊκών οικογενειών από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, αλλά δαπανούν δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς που δεν αφορούν την άμυνα της χώρας, αλλά τα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Ίδια είναι η αιτία που οδηγεί και στην όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ – ΕΕ – Ρωσίας – Κίνας που εκφράζεται στην κρίση στην Ουκρανία και όχι μόνο. Δηλαδή, ο ανταγωνισμός μεταξύ ιμπεριαλιστικών κρατών και συμμαχιών για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους, για το κυνήγι του κέρδους, των ενεργειακών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων.

Καμιά πλευρά της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης δεν εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα. Ο λαός της περιοχής να κλείσει τα αυτιά του στα εκατέρωθεν προσχήματα και προφάσεις. Η αλληλεγγύη στους λαούς που ετοιμάζονται να συρθούν στο πόλεμο έχει αξία μόνο αν συνοδεύεται από την καταδίκη και την πάλη ενάντια στον πραγματικό υπεύθυνο για το νέο μακελειό, δηλαδή τον καπιταλισμό που όσο κυριαρχεί θα φέρνει τον πόλεμο ή την ιμπεριαλιστική ειρήνη με το πιστόλι στο κρόταφο.

 Ο λαός μπορεί πλέον να βγάλει συμπεράσματα και να απορρίψει “τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” που του σερβίρουν η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Τις επικλήσεις της ΝΔ για “εθνική ομοψυχία” και την ψευτοαντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά … ανταλλάγματα (!!!) για την παραχώρηση (που ο ίδιος προετοίμασε) του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στους Νατοϊκούς φονιάδες.

Η ανησυχία του λαού να μετατραπεί σε οργανωμένο αυτοτελή αγώνα, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ με αιτήματα:

– Να κλείσει τώρα η βάση στην Αλεξανδρούπολη και όλες οι βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ σε όλη τη χώρα.

– Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς. Να μην χρησιμοποιηθούν οι υποδομές της χώρας λιμάνια, οδικοί άξονες, σιδηρόδρομος και στρατόπεδα για την μεταφορά ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών δυνάμεων.

– Να μην ψηφιστεί η νέα ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις.

– Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

– Να επιστρέψει το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων που είναι σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων. Καμία συμμετοχή των Ελλήνων στρατιωτικών στα πεδία των συγκρούσεων.

– Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ με το λαό στην εξουσία.

Ο λαός έχει τη δύναμη να αλλάξει πορεία!»

Δείτε ακόμα...