Να μη συρρικνωθούν οι εγκαταστάσεις στίβου στο Δημοτικό Στάδιο «Ζηρίνειο»

Ζηρίνειο Στάδιο - Εργασίες επέκτασης του ποδοσφαιρικού γηπέδου καταστρέφουν το ταρτάν
Ζηρίνειο Στάδιο – Εργασίες επέκτασης του ποδοσφαιρικού γηπέδου καταστρέφουν το ταρτάν / Πηγή: Facebook – miltiadistentoglou

Να μη συρρικνωθούν οι εγκαταστάσεις στίβου στο Δημοτικό Στάδιο «Ζηρίνειο» στην Κηφισιά ζητά το ΚΚΕ με Ερώτησή του προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και Υποδομών – Μεταφορών. Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση που υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης αναφέρονται τα εξής:  

«Στο Δημοτικό Στάδιο “Ζηρίνειο” επιχειρείται η επέκταση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου, ως αποτέλεσμα της ανόδου της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αθλητικής Ένωσης Κηφισιάς στη 2η επαγγελματική κατηγορία. Κατά συνέπεια, θα συρρικνωθούν οι διαδρομές του ελαστικού τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει δημιουργήσει τις αντιδράσεις αθλητικών σωματείων και συλλόγων της Κηφισιάς, μεταξύ αυτών του ΓΣ Κηφισιάς και του ΑΟ Ολυμπιάδα Κηφισιάς, που αποτελούν ιστορικούς συλλόγους της περιοχής, του ΣΕΓΑΣ, διακεκριμένων αθλητών όπως του χρυσού ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου, καθώς και πλήθους κόσμου που καθημερινά χρησιμοποιεί το στάδιο για άθληση. Να σημειώσουμε ότι το “Ζηρίνειο” είναι ο μοναδικός ελεύθερος χώρος άθλησης για αγωνίσματα στίβου στον Δήμο Κηφισιάς.

Μια τέτοια ενέργεια καθιστά αδύνατη την άθληση των δημοτών και θα επιφέρει μεγάλα προβλήματα στα τμήματα στίβου των αθλητικών συλλόγων, αφού θα πρέπει να συνωστίζονται δεκάδες αθλητές σε πολύ μικρό χώρο. Οι αθλητές βρίσκονται στον αέρα αφού είναι αμφίβολο αν και πώς θα μπορούν να προπονούνται κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ακόμα θα περιορίσει τις δυνατότητες ανάπτυξης του σχολικού αθλητισμού στον Δήμο.

Δεδομένου ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να αξιοποιούνται τόσο από τα αθλητικά σωματεία και συλλόγους, όσο από τα σχολεία και τους δημότες για ελεύθερη άθληση, άσκηση και αναψυχή

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:

  • Να μη συρρικνωθεί ο χώρος του ελαστικού τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο “Ζηρίνειο”.
  • Να χορηγηθούν άμεσα κρατικοί πόροι για τη συντήρηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Σταδίου.
  • Να βρεθεί λύση για τα τμήματα ποδοσφαίρου με κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου.
  • Να δοθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση για τη δημιουργία ελεύθερων χώρων άθλησης στον Δήμο Κηφισιάς».
Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...