Να μην αποπλεύσει φρεγάτα για την Ερυθρά Θάλασσα

Στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) Φλεβάρης 2012
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) Φλεβάρης 2012 / Πηγή: Eurokinissi

Προ των πυλών είναι η αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, προκειμένου να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις που έχουν σχηματίσει ΗΠΑ και ΕΕ για να προστατέψουν τα εμπορικά πλοία που διέρχονται από την περιοχή από τις επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης. Ως νέος στρατευμένος που υπηρετώ τη θητεία μου θέλω να εκφράσω με την παρούσα επιστολή, την αντίθεση μου απέναντι σε αυτή την απόφαση και συνάμα την απαίτηση μου να μην προχωρήσει η αποστολή της φρεγάτας. 

Η κυβέρνηση επιχειρεί να δικαιολογήσει αυτή την επικίνδυνη απόφαση με το πρόσχημα ότι το επιτάσσει το “εθνικό” μας συμφέρον. Μπορεί να πιστέψει στα αλήθεια κάποιος ότι είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού μια αποστολή χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της χώρας, σε μια περιοχή η οποία μυρίζει όλο και περισσότερο μπαρούτι το τελευταίο διάστημα και όπου εμπλέκονται ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με Ρωσία, Κίνα και Ιράν;

Το ίδιο “εθνικό” συμφέρον, σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι που στέλνει στην Ουκρανία οπλικά συστήματα και εξοπλισμούς, όλο αυτό το διάστημα αποδυναμώνοντας αμυντικά τη χώρα. Το ίδιο είναι που στηρίζει το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ στη σφαγή που διαπράττει σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Που έχει μετατρέψει όλη την Ελλάδα σε μία απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση βάζοντας την στο στόχαστρο αντιπάλων ιμπεριαλιστικών κρατών. Που ματώνει τις τσέπες του ελληνικού λαού καλώντας τον να πληρώσει κάθε χρόνο δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς, που στέλνονται εκτός συνόρων, όπως τη συστοιχία Patriot στη Σαουδική Αραβία. Που δεν διστάζει να παζαρέψει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας με την Τουρκία στο όνομα της συνοχής του ΝΑΤΟ.

Τίποτα λοιπόν δεν έχουν να περιμένουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο ελληνικός λαός από άλλη μία αποστολή εκτός συνόρων. Γιατί “εθνικό” συμφέρον δεν αποτελεί να στέλνονται στρατιωτικοί μακριά από τη χώρα για να προστατέψουν εμπορικούς δρόμους και πλοία εφοπλιστών προκειμένου να μην θιχτεί η κερδοφορία τους. Ούτε “εθνικό” συμφέρον αποτελούν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ. Μόνη αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι να υπερασπίζονται τα σύνορα της χώρας. Καμία εμπιστοσύνη και εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρχει για τις κινήσεις της κυβέρνησης, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Κάθε βήμα παραπέρα εμπλοκής της χώρας μας βάζει όλους σε περισσότερους κινδύνους. Γι΄αυτό κάθε φαντάρος που προβληματίζεται από αυτές τις εξελίξεις τώρα πρέπει να εκφράσει την αντίθεσή του. Να απαιτήσει να μην σταλεί Ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα. Να μην σταλεί κανένας στρατιώτης εκτός συνόρων. Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟϊκες βάσεις στην Ελλάδα. Η απαίτηση για απεμπλοκή της χώρας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς δεν είναι ιδεοληψία, είναι επιτακτική ανάγκη και πρέπει να ενισχυθεί από όλους τους στρατευμένους και το λαό. Έξω το ΝΑΤΟ να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις!

Στρατιώτης ΕΛΔΥΚ – Παπαγιάννης Ιωάννης

Δείτε ακόμα...