Να μην κρατηθούν στην Ελλάδα και οι 100 φασίστες ζητά ο πρόεδρος της Κροατίας

Πηγή: Eurokinissi

Για «πολίτες που έχουν τα δικαιώματά τους» μιλάει ο πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς αποφεύγοντας να μιλήσει για ναζί και χαϊδεύοντας τους φασίστες Bad Blue Boys, οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεπ, που εξαπέλυσαν οργανωμένη επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια μαζί με Έλληνες ομοϊδεάτες τους και σκότωσαν τον 29χρόνο Μιχάλη. 

Ζητά μάλιστα να μην κρατηθούν στην Ελλάδα και οι 100 συλληφθέντες ναζί διότι αυτό θα θεωρούνταν εκδίκηση! Το κράτος της Κροατίας για χρόνια δεν αγγίζει τα φασιστοειδή Bad Blue Boys!

Ο Ζόραν Μιλάνοβιτς δήλωσε ότι «η αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες. Αυτό λήγει τώρα, και αν κρατηθούν όλοι, 100 άτομα, ανεξάρτητα από το γιατί κατέβηκαν, πήγαν να πολεμήσουν και δεν μπορώ να το υποστηρίξω αυτό, είναι απλώς περίεργη συμπεριφορά Αλλά οι πολίτες έχουν τα δικαιώματά τους. Οι συνθήκες της απώλειας της ζωής, της δολοφονίας, δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν είναι γνωστές». 

Υποστήριξε ότι «εάν οι ελληνικές αρχές μπορούσαν να τους κρατήσουν και τους 100 μέσω κάποιου είδους τεχνητής κράτησης, ξέρω ότι θα είχε στοιχεία εκδίκησης ή συλλογικής ευθύνης». Ανέφερε ξανά ότι «οι συνθήκες του θανάτου αυτού του ανθρώπου δεν είναι και οι πιο ξεκάθαρες».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...