Να πάρει πίσω το νομοσχέδιο λαιμητόμο για τις διαδηλώσεις η κυβέρνηση

Πορεία ενάντια στον πολεμο στη Συρία - Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ
Φώτο αρχείου / Πορεία ενάντια στον πόλεμο στη Συρία – Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ

Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο καρμανιόλα, με σκοπό να απαγορεύσει το δικαίωμα της διεκδίκησης, του δίκιου, του φαγητού από τους εργαζόμενους που παράγουν τον πλούτο.

Αυτοί που σκαρφίζονται όλα αυτά, είναι οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Με όλους τους τρόπους παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα από το λαό και ο μόνος δρόμος για να διεκδικήσει το φαϊ του, το δικαίωμα στην εργασία, είναι η διαμαρτυρία, ο αγώνας.

Σε αυτόν λοιπόν τον αγώνα για το ψωμί και τη δουλειά, η κυβέρνηση θέλει να βάλει εμπόδια, να τον περιορίσει όσο μπορεί. Δεν αρκείται στο υπάρχον αντιδραστικό πλαίσιο που υπάρχει ακόμα από την περίοδο της Χούντας, με νομοθετικό και βασιλικό διάταγμα, όπου απαγόρευαν όλες τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ έφερε αυτό το σχέδιο νόμου, με σκοπό όπως λέει να διασφαλίσει δήθεν το δικαίωμα των συγκεντρώσεων, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην διαταράσσεται υπέρμετρα η κοινωνικοοικονομική ζωή ορισμένης περιοχής.

Χωρίς κανείς να διαβάσει τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου η εισαγωγή και μόνο σε προδιαθέτει ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει και στις διαδηλώσεις το γνωστό ρητό: «Να σε κάψω Γιάννη, να σ΄ αλείψω μέλι».

Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη τη δύσκολη κατάσταση λόγω πανδημίας, θέλει να παγιώσει το σύνθημά της «Μένουμε σπίτι». Να εξασφαλίσει σιγή νεκροταφείο, όπου ο λαός μας αδιαμαρτύρητα θα δέχεται, ό,τι η κυβέρνηση θέλει να περάσει, προκειμένου να εξασφαλίσει περιβάλλον ευνοϊκό για το κεφάλαιο, την κερδοφορία του, χωρίς αντιστάσεις και αγώνες για ένα καλύτερο αύριο.

Ένα από τα πολλά και κατάπτυστα άρθρα του αντιδραστικού νόμου, είναι το δικαίωμα της συλλογικής απόφασης και έκφρασης, όπως είναι οι διαμαρτυρίες, οι συγκεντρώσεις, οι διαδηλώσεις, να το μετατρέψει σε ατομική προσωποποιημένη ευθύνη. Ορίζει λοιπόν φυσικό πρόσωπο που θα έχει την ευθύνη της διαμαρτυρίας. Αυτός θα έχει την ευθύνη να κάνει γνωστό στην αστυνομία ή το λιμενικό τον τόπο συγκέντρωσης, τον εκτιμώμενο χρόνο έναρξης και λήξης καθώς και τη διαδρομή της πορείας που θα πραγματοποιηθεί. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου και όλα να γίνονται σύμφωνα με τις δικές της εντολές, αφού στο νομοσχέδιο προβλέπεται, ότι αν δεν έχει οριστεί οργανωτής, η κυβέρνηση με τις δυνάμεις καταστολής θα μπορεί να διαλύει τη συγκέντρωση.

Θα φτιαχτεί μάλιστα και ειδική ιστοσελίδα, η οποία κατά τα πρότυπα του «Παρατηρητηρίου τιμών στις λαϊκές αγορές» που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα ενημερώνεται ο λαός για τις συγκεντρώσεις, αυτές που με χίλιους τρόπους η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να απαγορεύσει, πού θα γίνονται συγκεντρώσεις.

Τέλος η κυβέρνηση, αφού βάζει μια σειρά από εμπόδια και δυσκολίες για την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων και πορειών, στο νομοσχέδιο προβλέπει αρκετές παραμέτρους και περιορισμούς, ώστε να απαγορεύει τις διαμαρτυρίες.

Μάλιστα η διάλυση μιας συγκέντρωσης είναι στη δικαιοδοσία του επικεφαλής της αστυνομικής ή λιμενικής δύναμης, με την ενημέρωση δήθεν του αρμόδιου εισαγγελέα.

Ακόμη το νομοσχέδιο προβλέπει μια σειρά από ποινικές κυρώσεις και αστική ευθύνη στον οργανωτή της δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης, βάζοντας επιπρόσθετα εμπόδια στην πραγματοποίηση μιας κινητοποίησης, ασκώντας οικονομική τρομοκρατία, με αποζημιώσεις για ζημιές που ως συνήθως κάνουν οι προβοκάτορες.

Πολλά θα μπορούσαν να γραφτούν για το κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που προσπαθεί να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου, στις λαϊκές διεκδικήσεις.

Όλοι πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά – μαχητικά για να πάρει πίσω η κυβέρνηση αυτό το νόμο.

Λ.Α

Δείτε ακόμα...