Να παρέμβει η κυβέρνηση για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων του πλοίου που κρατάει το Ιράν

Έλεγχοι του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν για λαθραία διακίνηση κι εμπορία πετρελαιειδών
Φώτο Αρχείου / Έλεγχοι του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν για λαθραία διακίνηση κι εμπορία πετρελαιοειδών

Την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης της ΝΔ, των εμπλεκομένων υπουργείων και υπηρεσιών για την άμεση διασφάλιση της προστασίας της ζωής των ναυτεργατών, τον απεγκλωβισμό και τον ασφαλή επαναπατρισμό τους απαιτούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ«ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ μετά την κατάληψη του ελληνόκτητου πλοίου από το Ιράν.

Συγκεκριμένα σημειώνουν:

«Η ένταση των ανταγωνισμών στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που εξελίσσεται πάνω από ένα χρόνο στην Ουκρανία, μεταξύ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Ρωσίας και συμμάχων τους, για τον έλεγχο γεωστρατηγικών περιοχών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και αγωγών, με θύματα τους λαούς, έχει προκαλέσει επικίνδυνες συνθήκες στην ασφάλεια της ζωής των ναυτεργατών.

Τα σωματεία μας, από την έναρξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, είχαμε επισημάνει ότι πυροδοτεί επικίνδυνες εξελίξεις για όλους τους λαούς, αλλά και για τους ναυτεργάτες, που λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος, έχουν πληρώσει πολύ ακριβά, ακόμα και με τη ζωή τους τα ταξίδια σε εμπόλεμες ζώνες.

Σε αυτές τις συνθήκες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών έχουν πραγματοποιηθεί ένοπλες καταλήψεις πλοίων από το Ιράν, ως αντίποινα κατασχέσεων φορτίων πετρελαίου από τις ΗΠΑ, με τελευταία ομηρία το δεξαμενόπλοιο “NIOVI”, σημαία Παναμά, με 29 μέλη πλήρωμα, της ελληνόκτητης ναυτιλιακής εταιρείας SMARTTANKERSINC”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανακοίνωση της ομηρίας του πλοίου έγινε από τον 5ο αμερικανικό στόλο με έδρα το Μπαχρέιν.

Να θυμίσουμε ότι παρόμοιες συνθήκες ομηρίας είχαν αντιμετωπίσει για 4 μήνες οι ναυτεργάτες των ελληνόκτητων δεξαμενοπλοίων “DELTA POSEIDON” της ναυτιλιακής εταιρείας “DELTA TANKERS” και “PRUDENT WARRIOR” της ναυτιλιακής εταιρείας “POLEMBROS SHIPPING LIMITED”.

Επιβάλλεται η άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης της ΝΔ, των εμπλεκομένων υπουργείων και υπηρεσιών, για την άμεση διασφάλιση της προστασίας της ζωής των ναυτεργατών, τον απεγκλωβισμό και τον ασφαλή επαναπατρισμό τους».

Δείτε ακόμα...