Στρατιώτες ΕΛΔΥΚ: Να παρθεί πίσω η άδικη ποινή που επιβλήθηκε στον συνάδελφο

στρατιώτες ΕΛΔΥΚ
Στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ / Πηγή: Eurokinissi

Το απόγευμα της Δευτέρας πληροφορηθήκαμε για την εικοσαήμερη ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε σε συνοπλίτη μας καταδρομέα, σε στρατόπεδο της Ρόδου.

Η άδικη ποινή αυτή επιβλήθηκε, διότι ο συνάδελφος τόλμησε ως οπλίτης να εκφράσει τις ανησυχίες του για όλα αυτά που συμβαίνουν στη “γειτονιά μας”. Τόλμησε να εκφράσει τις φιλειρηνικές απόψεις του και να ταχθεί ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εκτυλίσσεται αυτή την περίοδο στην Ουκρανία, μεταξύ των ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ από τη μία και της Ρωσίας από την άλλη, όπου για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα αιματοκυλούν τους λαούς.

Ως οπλίτες που υπηρετούμε στην Κύπρο, ξέρουμε πολύ καλά το ρόλο που έχουν διαχρονικά αυτές οι ενώσεις- “συμμαχίες” και τι στάση κράτησαν κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Οι φαντάροι ως παιδιά του λαού, που όπως αναφέρει και ο συνάδελφός, θα είναι οι πρώτοι που θα υπερασπιστούν και θα αμυνθούν για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, είναι απολύτως ορθό να έχουν ανησυχίες για όλες αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος.

Η απόφαση να τιμωρούνται φαντάροι που εκφράζουν τέτοιους προβληματισμούς προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Άλλωστε τα όσα έγραψε, είναι πράγματα που καθημερινά συζητούνται και απασχολούν τον ελληνικό λαό πόσο μάλλον εμάς που βρισκόμαστε αυτό το διάστημα μέσα στα στρατόπεδα.

Να παρθεί πίσω η άδικη ποινή που επιβλήθηκε στον συνάδελφο. Να διατρανωθεί η εναντίωση μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και αυτούς που τον προκαλούν

Στρατιώτες από ΕΛ.ΔΥ.Κ

Δείτε ακόμα...