Να σταματήσει η μετατροπή της περιοχής σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο

στρατόπεδο Αεροπορίας Στρατού "ΠEPIΣΣAKH" στο Στεφανοβίκειο

Με αφορμή τις χτεσινές αποκαλύψεις του «Ριζοσπάστη» για την πορεία των έργων στο στρατόπεδο της 1ης ΤΑΞΑΣ εκ μέρους του στρατού των ΗΠΑ, η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της απαιτεί να σταματήσει η μετατροπή της περιοχής σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο και στόχο αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, μεγεθύνοντας τους κινδύνους για τις λαϊκές οικογένειες, καλώντας τον λαό της περιοχής να σημάνει αγωνιστικό συναγερμό σε όλη τη Μαγνησία.

Στην ανακοίνωσή της αναδεικνύει πως «πρόκειται για μια σειρά κατασκευαστικών παρεμβάσεων που φανερώνουν το μέγεθος της εμπλοκής της περιοχής μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς στα πλαίσια της σύγκρουσης που βρίσκεται σε εξέλιξη με το “αντίπαλο” μπλοκ χωρών, όπως έχει ονοματίσει το ΝΑΤΟ, την Κίνα, τη Ρωσία και τους συμμάχους τους. Ο στόχος είναι το Στεφανοβίκειο, το Γεωργούλα και το λιμάνι του Βόλου να αποτελέσουν μια βάση μεγάλων διαστάσεων για την υποστήριξη αλλά και εφόρμηση σε εμπόλεμη ζώνη, στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Οι νέες αποκαλύψεις για την πορεία των έργων αποδεικνύουν ότι στην περιοχή μας διαμορφώνονται συνθήκες μόνιμης εγκατάστασης μιας μεγάλης δολοφονικής στρατιωτικής μηχανής για τη διασφάλιση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων των ΗΠΑ και της Ελλάδας, για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Η ρητή αναφορά στην “πρόσκληση ενδιαφέροντος” προς τις κατασκευαστικές εταιρείες από μεριάς στρατού των ΗΠΑ, για εργασίες που ανάμεσα στα άλλα αφορούν και την “αντιτρομοκρατική προστασία νέων και υφιστάμενων εγκαταστάσεων”, είναι και μια ομολογία ότι η περιοχή μας πέρα από θύτης μετατρέπεται και σε στόχο αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, μεγεθύνοντας τους κινδύνους για τις λαϊκές οικογένειες που ζουν εδώ».

Παράλληλα τονίζει πως «καταρρίπτονται τα επιχειρήματα τόσο των παραγόντων της ΝΔ, όσο και πριν εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ, περί “απλής συνεκπαίδευσης” με στόχο την επιχειρησιακή βελτίωση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τα οποία έντυναν την επαίσχυντη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, με στόχο να καθησυχάσουν τον λαό της περιοχής. Οπως είχε προειδοποιήσει το ΚΚΕ, γκρεμίστηκαν από τις ίδιες τις εξελίξεις, μαζί με τα επιχειρήματα για τη δήθεν “προστασία” της χώρας από την επιθετικότητα της Τουρκίας, που θα παρείχε η συγκεκριμένη συμφωνία».

Καταλήγοντας, η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί τον λαό της Μαγνησίας σε αγωνιστική συμπόρευση ενάντια στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς. Για να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη Μαγνησία και σε όλη τη χώρα και να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, των ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, την οποία στήριξε και το ΚΙΝΑΛ. Για να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Δείτε ακόμα...