Να σταματήσει η μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση

Το πλοίο «Liberty» ξεφορτώνει στρατεύματα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για την άσκηση «Defender Europe 2021»
Φώτο Αρχείου / Το πλοίο «Liberty» ξεφορτώνει στρατεύματα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για την άσκηση «Defender Europe 2021» / Πηγή: EUROKINISSI

Να εκφράσουν με κάθε τρόπο το «ΝΑΤΟ killers go home» καλεί το λαό και τη νεολαία της Αλεξανδρούπολης με ανακοίνωσή της η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, με αφορμή την άφιξη αμερικανοΝΑΤΟικών πλοίων στο λιμάνι και την εμβάθυνση της εμπλοκής της πόλης στον πόλεμο ΝΑΤΟ -ΕΕ – Ρωσίας στην Ουκρανία

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Την ώρα που όλη η Ελλάδα θρηνεί τους δεκάδες νεκρούς από το έγκλημα που συνέβη στα Τέμπη, την ώρα που χιλιάδες λαού διαδηλώνει για να τιμωρηθούν οι ένοχοι, να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα, να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες που βρίσκονται στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων και στην εταιρία. Αυτή την ώρα κυβερνητικοί παράγοντες και καλοπληρωμένα goldenboyς υποδέχονται αμερικανοΝΑΤΟικά οχηματαγωγά πλοία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Ο στρατιωτικός εξοπλισμός που αποβιβάζουν θα μεταφερθεί προς στην Βουλγαρία και την Ρουμανία όπου στο επόμενο διάστημα θα διεξαχθούν -με φόντο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία- δυο μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ, η “Atlantic Resolve 23” και η “Defender Europe 23”.

Η μεταφορά του επικίνδυνου πολεμικού υλικού μέσω του σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για ένα σοβαρό ατύχημα αφού όλα τα επικίνδυνα υλικά περνάνε από κατοικημένες περιοχές. Δεν πέρασε άλλωστε πολύς καιρός από τον εκτροχιασμό βαγονιών με πολεμικό υλικό στο σταθμό της Αλεξανδρούπολης.

Σε μια περίοδο που ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα στρατόπεδα των ληστών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μια, και της καπιταλιστικής Ρωσίας και Κίνας από την άλλη, συμπληρώνει έναν χρόνο και κλιμακώνεται επικίνδυνα, η εμπλοκή της χώρας μας και του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, καλά κρατεί!

Αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση που δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας. Γιατί καθιστά τη χώρα μας “θύτη” των ληστρικών πολέμων των ιμπεριαλιστών απέναντι σε άλλους λαούς, στο πλευρό του ΝΑΤΟ – ΕΕ και ΗΠΑ. Καθιστά τον λαό μας και την περιοχή μας πιθανό “θύμα” αφού μπορεί να μετατραπεί σε στόχο αντιποίνων.

Ενώ όσο μπλεκόμαστε πιο βαθιά “στο στόμα του λύκου”, με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός και η νεολαία πληρώνει συνεχώς “το μάρμαρο” αυτής της εμπλοκής, με τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες που αφορούν τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, και όχι την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Την ώρα μάλιστα που ο λαός μας βλέπει να εξανεμίζεται το εισόδημά του, έρχεται αντιμέτωπος με την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, ζει “στο πετσί του” τις επιπτώσεις της πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ στην υγεία, την παιδεία κ.ά.

Απέναντι σε όλα αυτά το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν την πάλη τους, να εκφράσουν με κάθε τρόπο το ΝΑΤΟ KILLERSGOHOME. Να κάνουν κριτήριο ψήφου μπροστά στις εκλογές τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στη σύρραξη.

Να συμπορευτούν και να δυναμώσουν το ΚΚΕ για:

  • Να υψωθούν περισσότερα εμπόδια στην επικίνδυνη δίνη της εμπλοκής.
  • Να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ορμητήριο πολέμου.
  • Να γυρίσει πίσω το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.
  • Να μην σταλεί κανένας έλληνας αξιωματικός ή φαντάρος στην Ουκρανία.
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.
  • Να σταματήσει η μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση.»

Δείτε ακόμα...