Να σταματήσει η μετατροπή του Λιτόχωρου σε ορμητήριο του αμερικανικού στρατού

προσαιγιάλωση σύγχρονου αμερικανικού αποβατικού
Φώτο Αρχείου / Από προσαιγιάλωση αμερικανικού αποβατικού στο Λιτόχωρο / Πηγή: Eurokinissi

Να εναντιωθεί στη μετατροπή της περιοχής του Λιτόχωρου και ολόκληρης της χώρας σε ορμητήριο του αμερικανικού στρατού, στο πλαίσιο της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις, καλεί τον λαό της περιοχής η Τομεακή Επιτροπή Πιερίας του ΚΚΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την υπογραφή της εφαρμοστικής διευθέτησής της.

Οπως σημειώνει, «η νέα Συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και ΗΠΑ για τις βάσεις προβλέπει την αξιοποίηση της περιοχής του Λιτόχωρου από αμερικανοΝΑΤΟικές Ενοπλες Δυνάμεις, εξέλιξη άκρως επικίνδυνη για τον λαό του Λιτόχωρου και όλης της Πιερίας.

Η αξιοποίηση της περιοχής του Λιτόχωρου στο πιο πάνω πλαίσιο δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Στο παρελθόν, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επί κυβέρνησης ΝΔ, το Πεδίο Βολής Λιτοχώρου αξιοποιήθηκε ως χώρος κοινών ασκήσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τους αεροπόρους της αμερικανικής “Task Force Kronos”, όταν επί σειρά ετών εκπαιδεύονταν Αμερικανοί μακελάρηδες δίπλα από τα σπίτια μας και τα σχολεία των παιδιών μας.

Σήμερα προορίζουν την “αξιοποίηση” της περιοχής μας όχι μονάχα ως πεδίου βολής και χώρου εκπαίδευσης, αλλά και ως ορμητηρίου ενταγμένου στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, από το οποίο θα αποστέλλονται ένοπλες στρατιωτικές δυνάμεις σε διάφορες περιοχές του πλανήτη και θα σκορπούν το θάνατο για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, έναντι των ανταγωνιστών Κίνας και Ρωσίας.

Πρόκειται για μία άκρως επικίνδυνη εξέλιξη, η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι αμυντική, ούτε γίνεται για να διασφαλίσει την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας, ίσα – ίσα είναι ενταγμένη σε επιθετικά σχέδια, που εμπλέκουν τον λαό μας σε επικίνδυνα παιχνίδια και καθιστούν την περιοχή μας, όπως και τις άλλες περιοχές όπου βρίσκονται τέτοιου είδους βάσεις, σε στόχους αντιποίνων από άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις».

Η ΤΕ Πιερίας καλεί τον λαό της περιοχής να εναντιωθεί στα σχέδια αυτά και να απαιτήσει: Να σταματήσουν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των ελληνικών και των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Να σταματήσει η αξιοποίηση του Ολύμπου ως πεδίου βολής, καθώς αποτελεί μνημείο παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς της UNESCO. Να επιστρέψουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις που βρίσκονται σε ΝΑΤΟικές αποστολές εκτός συνόρων. Να καταργηθούν οι επιθετικές Συμφωνίες που υπέγραψε η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, και είναι ενταγμένες στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...