Να σταματήσει το ΝΑΤΟϊκο κυνήγι των εξοπλισμών! Όχι στη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας για τα Rafale

ΕΛΔΥΚ - Στρατιώτες

Η συμφωνία για την αγορά των Rafale αποτελεί άλλο ένα βήμα αναβάθμισης της εμπλοκής της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Συνιστά πρόκληση παράλληλα, την ώρα που στενάζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τραγικά κενά σε ιατρικό προσωπικό και μονάδες εντατικής θεραπείας να κατασπαταλούνται γιγάντια ποσά για πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς.

Κοροϊδία συνιστούν οι ίδιοι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι με τη προμήθεια των αεροπλάνων αυτών αποκτάει η χώρα την υπεροπλία από αέρος στο Αιγαίο. Τα ίδια τα γεγονότα τη διαψεύδουν. Ενδεικτικά μετά το success story περί συντριπτικής επικράτησης των ελληνικών υποβρύχιων, τη περίοδο της κρίσης με το Oruc Reis, η τουρκική ήρθε σε συμφωνία με τη γερμανική κυβέρνηση γιια τη προμήθεια 6 υπερσύγχρονων υποβρύχιων της Κλάσης 214. Η άλλη, δήθεν σύμμαχός χώρα της Ελλάδας, Ισπανία (και στα πλαίσια της συμμαχίας των χωρών του Νότου) παραχώρησε τα σχέδια και τη τεχνογνωσία για τη κατασκευή, τη κατασκευή του ελικοπτεροφόρου “Ανατολού”, ενώ η Μεγάλη Βρετανία έχει ήδη παραχωρήσει τα αντίστοιχα σχέδιά για τη κατασκευή της φρεγάτας τύπου TF-2000. Δεκάδες είναι τα παραδείγματα του εγκληματικού αυτού φαύλου κύκλου των εξοπλισμών.

Με άλλα λόγια, ο “σύμμαχος” ενισχύει τον “εχθρό”, ο οποίος “εχθρός” είναι και ταυτόχρονα και σύμμαχος στα πλαίσια ιμπεριαλιστικών συμμαχιών όπως το ΝΑΤΟ. Συμπερασματικά και οι δύο χώρες ψωνίζουν από τα ίδια μαγαζιά, τα οποία φυσικά θα ευνοήσουν τους καλύτερους πελάτες τους. Τα υπερκέρδη δηλαδή των πολεμικών βιομηχανιών, δεν γνωρίζουν ούτε σύνορα, ούτε κυριαρχικά δικαιώματα.

Ένα άλλο εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι, πως θα αξιοποιηθούν τα αεροπλάνα αυτά; Τι συνεισφορά θα έχουν στην αεροπορική άμυνα της χώρας; Η ίδια η ζωή μας δίνει πολλά παράδειγμα, πιο πρόσφατο οι άπειρες ώρες πανάκριβων, επικίνδυνων και αχρείαστων πτήσεων ελληνικών αεροσκαφών στον ουρανό των Σκοπίων, στα πλαίσια της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τουλάχιστον προκλητικό είναι και το μυθικό ποσό που δίνεται για την αγορά τον αεροσκαφών αυτών (σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ), την ώρα που και στα στρατόπεδα της Κύπρου οι ελλείψεις σε υποδομές, ήδη πρώτης ανάγκης ιδιαίτερα σε περίοδο πανδημίας (γάντια, χλωρίνες, μάσκες, επαρκή ιατρικό προσωπικό), είναι πολύ μεγάλες. Την ώρα που οι φαντάροι και ιδιαίτερα των νέων ΕΣΣΟ αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά σε αναλώσιμα και αναγκαία ήδη για τη θητεία τους.

Ούτε ευρώ για τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς τους! Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις αρκετά πληρώσαμε!

Γκισγκίνης Γιώργος, Φαντάρος ΕΛΔΥΚ

Δείτε ακόμα...