“Να ξεκουμπιστούν οι μακελάρηδες από την Αλεξανδρούπολη και από τη χώρα!”

Μονάδες του Αμερικανικού Στρατού (ΗΠΑ) έχουν αποβιβαστεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με προορισμό Βαλκάνια και δυτικά σύνορα με τη Ρωσία (Defender Europe 2021) - Mάης 2021
Φώτο Αρχείου / Μονάδες του Αμερικανικού Στρατού (ΗΠΑ) έχουν αποβιβαστεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με προορισμό Βαλκάνια και δυτικά σύνορα με τη Ρωσία (Defender Europe 2021) – Mάης 2021/ Πηγή: Eurokinissi

“Να ξεκουμπιστούν οι μακελάρηδες από την Αλεξανδρούπολη και από τη χώρα!”, σημειώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία, ενώ προγραμματίζει εκδήλωση για το Σάββατο 27/11.

Κάλεσμα στους εργατικούς, λαϊκούς, νεολαιίστικους, μαζικούς φορείς της περιοχής απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη Βάση στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση το Σάββατο 27 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, με θέμα την ενίσχυση και την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση και παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην Αλεξανδρούπολη και αλλού, μπροστά και στη νέα «απόβασή» τους στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της πόλης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως η μόνιμη παρουσία αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης στο στρατόπεδο «Γιαννούλη», ο στρατωνισμός τους και στο στρατόπεδο «Κανδηλάπτη», που με τη σειρά τους θα συνδεθούν με το λιμάνι μέσω του καινούργιου περιφερειακού δρόμου, ενισχύουν ακόμα περισσότερο το γεγονός πως ολόκληρη η Αλεξανδρούπολη θα λειτουργεί ως βάση. Ταυτόχρονα, το αεροδρόμιο θα συνδεθεί με το λιμάνι μέσω σιδηροδρομικής γραμμής, έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα άμεσης μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού εκατέρωθεν.

«Η δημιουργία της βάσης στην Αλεξανδρούπολη μόνο δεινά μπορεί να φέρει για τον λαό της πόλης», τονίζουν στο κάλεσμά τους οι φορείς και τα σωματεία που συγκροτούν την Επιτροπή και προσθέτουν πως «οι ΝΑΤΟικοί μισθοφόροι έχουν προσληφθεί για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντικών τους με τα όπλα. Δεν είναι “φανταράκια”. Δεν είναι τουρίστες. Είναι φονιάδες, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τις χώρες τους, εκπαιδευμένοι να εξουδετερώνουν λαούς.

Ας μας πουλάν παραμύθια για ασφάλεια. Η Ιστορία έχει δείξει πως όπου ενεπλάκησαν, μόνο ασφάλεια δεν ήρθε για τον λαό. Το επιβεβαιώνουν οι λαοί της Κύπρου, της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, της Συρίας και ο κατάλογος συνεχίζεται».

Η Επιτροπή τονίζει ακόμη πως η μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ταυτόχρονα μετατρέπει τον λαό σε στόχο αντιποίνων, πράγμα που έχει επιβεβαιωθεί και από δηλώσεις κυβερνητικών της Ρωσίας και του Ιράν.

Την ίδια ώρα, η βάση στην Αλεξανδρούπολη, τονίζεται, «δεν προστατεύει ούτε τον λαό της περιοχής μας ούτε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αντίθετα περιπλέκει ακόμα παραπέρα τους ανταγωνισμούς στην περιοχή, την αντιπαράθεση των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας που αντιμάχονται για το ποια θα κυριαρχήσει οικονομικά και στρατιωτικά στην περιοχή. Αυτή η αντιπαράθεση και η στάση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ – με τις δήθεν κυρώσεις που συνεχώς αναβάλλονται – απέναντι στην Τουρκία είναι που αυξάνουν την επιθετικότητά της».

Η Επιτροπή καλεί τον λαό να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στα ευρωατλαντικά κόμματα και καλεί κάθε φορέα και άτομο που ανησυχεί για τις εξελίξεις, αντιλαμβάνεται πως πίσω από τα παραμύθια με τα οποία «ντύνεται» η αμερικανοΝΑΤΟική παρουσία κρύβονται επικίνδυνοι σχεδιασμοί που θα ματώσουν τον λαό για τα κέρδη, να οργανώσει την αντεπίθεσή του, να δυναμώσει το φιλειρηνικό κίνημα, να παλέψει για: Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις και όλων των ιμπεριαλιστικών συμφωνιών και το κλείσιμο της βάσης της Αλεξανδρούπολης και όλων των βάσεων του θανάτου στη χώρα. Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Δείτε ακόμα...