Ναγκόρνο Καραμπάχ: Προσχέδιο ειρηνευτικής πρότασης έστειλε η Αρμενία στο Αζερμπαϊτζάν

Η επίτευξη συμφωνίας που θα διευθετήσει τη σύγκρουση ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το βράδυ της Δευτέρας 31/10/2022 στο Σότσι, οι ηγέτες των δύο χωρών, παρουσία του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν
Φώτο Αρχείου / Σότσι, Ρωσία – Συνάντηση Προέδρων Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας παρουσία του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας – 31/10/2022

Η Αρμενία έστειλε στο Αζερμπαϊτζάν προσχέδιο ειρηνευτικής πρότασης, με στόχο να διευθετηθεί η διαμάχη των δύο χωρών γύρω από τον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, μετέδωσε το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τον Αρμένιο πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν.

«Η Αρμενία ολοκλήρωσε χθες την επόμενη φάση εργασιών για μια ειρηνευτική συνθήκη και την αποκατάσταση των σχέσεων με το Αζερμπαϊτζάν και οι προτάσεις μας εστάλησαν στην αζέρικη πλευρά», δήλωσε ο Πασινιάν στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Το TASS δεν παρείχε λεπτομέρειες για την ειρηνευτική πρόταση. Προηγούμενες απόπειρες να καταλήξουν οι δύο χώρες σε συμφωνία έχουν αποβεί άκαρπες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS

Δείτε ακόμα...