Ναγκόρνο Καραμπάχ: Συνεχίζονται οι μάχες – 7 ακόμη χωριά υπό τον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν

Βομβαρδισμένα κτίρια στην πρωτεύουσα Στεπαναμερτ της αυτόνομης περιοχής Ναγκόρνο - Καραμπάχ, του Αζερμπαϊτζάν, απο το πυροβολικό του Αζερμπαϊτζάν
Βομβαρδισμένα κτίρια στην πρωτεύουσα Στεπαναμερτ της αυτόνομης περιοχής Ναγκόρνο – Καραμπάχ, του Αζερμπαϊτζάν, απο το πυροβολικό του Αζερμπαϊτζάν / Πηγή: TWITTER @ARMENIA

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν έθεσε υπό τον έλεγχό του 7 ακόμη χωριά στην περιοχή του Άνω Καραμπάχ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν.

“Οι νικηφόρες ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν απελευθέρωσαν τα χωριά Mirek και Kavdar του Jabrayil, τα χωριά Meshediismayilli και Shefibeyli του Zengilan, και τα χωριά του Μπαμπαράτ του Γκουμπάντλι, του Γκαρακσιλέρ και του Γκαράγιαλι. Ζήτω οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν! Το Καραμπάχ είναι το Αζερμπαϊτζάν”, έγραψε ο Ilham Aliyev στο Twitter.

Εν τω μεταξύ, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν κατέρριψε ένα άλλο μαχητικό αεροσκάφος Αρμενίας Su-25, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Τετάρτη. “Ο αριθμός των αεροσκαφών που έχουν καταρριφθεί έφτασε τα 7”, πρόσθεσε το υπουργείο.

Ενώ οι παγκόσμιες δυνάμεις ζήτησαν βιώσιμη κατάπαυση του πυρός, η Τουρκία υποστήριξε το δικαίωμα του Μπακού στην αυτοάμυνα και ζήτησε την απόσυρση των δυνάμεων κατοχής της Αρμενίας, όπως της χαρακτηρίζει.

Δείτε ακόμα...