Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Τα τουρκικά Μέσα μιλούν για επίθεση της Αρμενίας

Τουρκία, Αγκυρα
Τουρκία, Άγκυρα, Μαυσωλείο Κεμάλ Ατατούρκ / Πηγή: Eurokinissi

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης η Αρμενία επιτέθηκε στο Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ ενώ κάνουν λόγο για κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν από την Αρμενία.


Η Αρμενία άνοιξε πυρ για άλλη μια φορά σε θέσεις του Αζερμπαϊτζάν και σε κατοικημένες περιοχές. Ανακοινώθηκε ότι υπήρξαν άμαχοι που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση.
Το 20% του εδάφους του Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται υπό την αρμενική κατοχή.

Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Αλίγιεβ: Καταστρέψαμε τα αρμενικά στρατιωτικά οχήματα.
Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεβ μίλησε στο έθνος. Λέγοντας ότι η Αρμενία ξεκίνησε την επίθεση, συνέχισε : “Έχουμε μάρτυρες και τραυματίες. Καταστρέψαμε τα αρμενικά στρατιωτικά οχήματα.”

Ο Υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου συνομίλησε με το Ρώσο ομόλογό του Λαβρόφ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, στη συνομιλία μεταξύ Τσαβούσογλου και Λαβρόφ συζητήθηκε το θέμα της “αρμενικής επιθετικότητας”.

Σκληρή αντίδραση από την Τουρκία για την επίθεση της Αρμενίας εναντίον του Αζερμπαϊτζάν.Υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ :
“Ο καταληψίας Αρμενία επιτέθηκε στο Αζερμπαϊτζάν με την παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός και έχει δείξει ότι εξακολουθεί να επιδιώκει προβοκάτσια. Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ειρήνη και τη σταθερότητα στον Καύκασο είναι η επιθετική στάση της Αρμενίας.Πρέπει αμέσως να εγκαταλείψει αυτήν την επιθετικότητα που θα πυροδοτήσει την περιοχή. Στον αγώνα για την προστασία της εδαφικής τους ακεραιότητας θα υποστηρίξουμε τους Τούρκους αδελφούς μας του Αζερμπαϊτζάν με όλα μας τα μέσα. Καταδικάζουμε έντονα αυτήν την άθλια επίθεση της Αρμενίας “.

Εκπρόσωπος του Προεδρείου της Δημοκρατίας Ιμπραχίμ Καλίν :
“Καταδικάζουμε έντονα την επιθετικότητα της Αρμενίας εναντίον του Αζερμπαϊτζάν. Η Αρμενία παραβίασε την κατάπαυση του πυρός επιτιθέμενη στον άμαχο πληθυσμό  και για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι ενάντια στην ειρήνη και τη σταθερότητα. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να σταματήσει αμέσως αυτήν την επικίνδυνη προβοκάτσια.”

Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας Φουάτ Οκτάι :
“Καταριέμαι την άθλια επίθεση που έκανε η Αρμενία σήμερα το πρωί στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν. Ο αποδεδειγμένος προβοκάτορας Αρμενία έδειξε για άλλη μια φορά σε όλο τον κόσμο τι κατανοεί από το νόμο, την υπόσχεση και την κατάπαυση του πυρός. Είναι καιρός η διεθνής κοινότητα να τα δει αυτά και να διαχωρίσει τον δίκαιο από τον άδικο. Η Τουρκία βρίσκεται δίπλα στα αδέλφια της του Αζερμπαϊτζάν.

Με το ίδιο ύφος αντέδρασαν ο Υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Άλμπαϊρακ,ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι,ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Σέντοπ και ο Πρόεδρος Θρησκευτικών Υποθέσεων καθηγητής Αλί Έρμπας.

Δείτε ακόμα...