«ΝΑΤΟ Aegean Activity»: Συνεχίζεται η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

EUROKINISSI


Συνεχίζεται στο Αιγαίο η επιχείρηση «ΝΑΤΟ AEGEAN ACTIVITY», που επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (2016) εγκαταστάθηκε στο Αιγαίο υποτίθεται για να συνδράμει στον περιορισμό «της παράνομης διακίνησης και μετανάστευσης στο Αιγαίο Πέλαγος». 

Στο πλαίσιο της νατοϊκής αυτής επιχείρησης, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 ο Γερμανός Διοικητής της, Captain Ronald Hoffman επισκέφθηκε το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΣΤΑΡΑΚΗΣ, όπου ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά του πλοίου, ενώ ξεναγήθηκε στους χώρους του και συνομίλησε με τους Αξιωματικούς και το Πλήρωμά του.

Ο Γερμανός Διοικητής του Captain Ronald Hoffman στο ΤΠΚ ΣΤΑΡΑΚΗΣ / Πηγή: EUROKINISSI

Με την πρόσκληση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενήργησε στη γραμμή της γεωστρατηγικής αναβάθμισης για λογαριασμό των μονοπωλίων. Έτσι πέτυχε να βαθύνει την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενισχύοντας τις στοχεύσεις για συγκυριαρχία και διαχείριση του Αιγαίου κάτω από την ευρω-ΝΑΤΟική ομπρέλα.

Επιπλέον, από την πλευρά του το ΝΑΤΟ, με την παρουσία της αρμάδας του στο Αιγαίο εξασφάλισε τον έλεγχο της διέλευσης των ρωσικών πολεμικών από αυτή τη θαλάσσια περιοχή που ενώνει την Μαύρη με την Μεσόγειο Θάλασσα. 

Δείτε ακόμα...