ΝΑΤΟ: Μνημόνιο συνεργασίας για πυρομαχικά

Ανέγερση εγκαταστάσεων αποθήκευσης πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων στο Κιλκίς - 1993
Φώτο Αρχείου / Ανέγερση εγκαταστάσεων αποθήκευσης πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων στο Κιλκίς – 1993 / Πηγή: ΕΛΤΕΡ Α.Τ.Ε.

Οι Υπουργοί Άμυνας του Βελγίου, της Εσθονίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Ολλανδίας, Νορβηγίας, Σλοβακίας και της Ισπανίας υπέγραψαν Μνημόνιο συνεργασίας στις 16 Ιούλη με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της αποθήκευσης και της διαχείρισης πυρομαχικών.

Στο πλαίσιο της νέας Πρωτοβουλίας Αποθήκευσης Πολυεθνικών Πυρομαχικών ( Multinational Ammunition Warehousing Initiative-ΜΑWI-), οι συμμετέχουσες χώρες θα δημιουργήσουν ένα ενιαίο σύνολο αρχών για την αποθήκευση και τη διαχείριση των αποθεμάτων πυρομαχικών σε διάφορες αποθήκες πυρομαχικών ανά τον κόσμο.

Σε δηλώσεις της η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του NATO είπε: «Η δημιουργία του πολυεθνικού έργου υψηλής προβολής με την ονομασία ΜAWI είναι απλή, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματική. Ακολουθώντας το παράδειγμα του ιδιωτικού τομέα, οι χώρες που συμμετέχουν θα μπορούν να εξορθολογίσουν το σύστημα αποθήκευσης των πυρομαχικών τους και έτσι θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα του υλικοτεχνικού συστήματος. Αυτό θα οδηγήσει στην «απελευθέρωση» πόρων, οι οποίοι θα διατίθενται εκ νέου για σκοπούς υψηλότερης προτεραιότητας, όπως είναι η προώθηση της φιλόδοξης ατζέντας του ΝΑΤΟ για την καινοτομία».

Δείτε ακόμα...