ΝΑΤΟ: Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν τους τεράστιους κινδύνους για τον λαό

Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της Ελλάδας, των ΗΠΑ και της Βόρειας Μακεδονίας συνεκπαιδεύτηκαν (16-26 Μάρτη 2021) σε Αττική και Λάρισα
Φώτο Αρχείου / Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της Ελλάδας, των ΗΠΑ και της Βόρειας Μακεδονίας συνεκπαιδεύτηκαν (16-26 Μάρτη 2021) σε Αττική και Λάρισα / Πηγή: ΓΕΕΘΑ – Eurokinissi

Δεν πέρασε ένας μήνας απ’ όταν η Αλεξανδρούπολη έγινε βασικός κόμβος στη διεκπεραίωση χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών και εξοπλισμού προς τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. Ήταν η πρώτη από τις πολλές «φουρνιές» που αναμένονται αυτούς τους μήνες. Μια σειρά γεγονότα έρχονται να επιβεβαιώσουν τους τεράστιους κινδύνους που συνεπάγεται για τον λαό η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και η κάθε άλλη ιμπεριαλιστική εμπλοκή της χώρας. Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση της ΝΔ και όλα τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου.

Έχουμε και λέμε:

Στην Ουκρανία χτυπάνε ξανά «τύμπανα πολέμου», με τις ΗΠΑ να μιλάνε για «εγγύηση της εδαφικής ακεραιότητας» της χώρας και τις μάχες στα ανατολικά να αναθερμαίνονται, όπως και τα σχέδια για την Κριμαία.

Την ίδια ώρα, όλες μαζί οι αστικές πολιτικές δυνάμεις καμαρώνουν που στο πλαίσιο του ΝΑΤΟικού καταμερισμού η ελληνική Πολεμική Αεροπορία «επιτηρεί» τον εναέριο χώρο «σύμμαχων» κρατών των Βαλκανίων. Παράλληλα, τα στοιχεία δείχνουν ότι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό είναι «εκ των πρώτων» που εξορμούν στη Μαύρη Θάλασσα. Εκεί δηλαδή που η Τουρκία, διεκδικώντας αναβάθμιση του ρόλου της στον έλεγχο των διόδων από και προς τη Μεσόγειο, θέτει τώρα ζήτημα «παράκαμψης» της Συνθήκης της Μοντρέ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για τον λαό;

Σίγουρα όχι «ασφάλεια» και «σταθερότητα», όπως ισχυρίζεται το πιο χοντροκομμένο ψέμα των ευρωατλαντικών επιτελείων. Ο λάκκος της εμπλοκής που ανοίγουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης είναι πολύ βαθύς και τα «μέτωπα» των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων κάθε άλλο παρά «πέφτουν μακριά». Κι είναι «χρέος» του λαού με τον αγώνα και «με τα χέρια του να σηκωθεί».

Δείτε ακόμα...