ΝΑΤΟική προπαγάνδα… στον κουβά

Σύνοδος των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2021 / EUROKINISSI

Τόνοι μελάνης, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, λογοκρισία, σεμινάρια πρεσβειών σε πρόθυμους μεγαλοδημοσιογράφους, επεξεργασμένα fake news, αντικομμουνισμός: Όλα τα παραπάνω αξιοποιούνται για να πείσουν τον λαό για τον ΝΑΤΟικό «μονόδρομο» της εμπλοκής στους βρώμικους σχεδιασμούς.

Κι όμως, η πλύση εγκεφάλου δεν τους βγαίνει, κάτι που αποτυπώνεται σε έρευνα που πραγματοποίησε το ίδιο το ΝΑΤΟ και παρουσιάστηκε στη Σύνοδο Κορυφής στην Ουάσιγκτον. Σε ένα χαρακτηριστικό στοιχείο, καταγράφεται ότι ένα 24% στην Ελλάδα θα «ψήφιζε υπέρ της εξόδου από το ΝΑΤΟ». Ποσοστό που εμφανίζεται μάλιστα αυξημένο τόσο στην ηγέτιδα δύναμη του ΝΑΤΟ, δηλαδή στις ΗΠΑ (26% υπέρ της εξόδου), όσο και στη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη της Ευρώπης, τη Γαλλία (23%), αποτυπώνοντας τη μεγάλη φθορά που έχει ο δολοφονικός οργανισμός στη λαϊκή συνείδηση.

Στον «κουβά» πάνε και τα περί «σταθερότητας και προστασίας», με ένα 23% να θεωρεί ότι η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ δεν αποτελεί παράγοντα «μη επίθεσης» από άλλη χώρα, ενώ ένα 64% ανησυχεί για το ενδεχόμενο πολέμου στις χώρες της «συμμαχίας».

Αποτυπώνεται επίσης ότι η Ελλάδα είναι στην τελευταία θέση σε ό,τι αφορά τη συμφωνία του λαού για συνέχιση της υποστήριξης του καθεστώτος Ζελένσκι στην Ουκρανία, με μόλις το 12% να λέει «συμφωνώ απολύτως» και ένα 52% να διατυπώνει τη διαφωνία του! Στην τελευταία θέση είναι η Ελλάδα και ως προς την εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ για την «αλήθεια σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία»: Μόλις το 3% δηλώνει «πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη», ενώ δυσπιστία καταγράφεται στο 70% των ερωτηθέντων!

Δεν ξέρουμε τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να «διορθώσει» μια τέτοια «ασυμμετρία», όμως τέτοια στοιχεία δείχνουν ότι οι αντιστάσεις στο δολοφονικό έργο δεν μπορούν εύκολα να προσπεραστούν, ότι πράγματι οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη απέναντι στον ιμπεριαλισμό και τα εγκλήματά του.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...