Ναυάγιο στη Δήλο: Σύλληψη έξι επιβαινόντων – Οκτώ οι αγνοούμενοι

Οι διασωθέντες μετανάστες στη Μύκονο, οι οποίοι επέβαιναν στο ιστιοφόρου που ναυάγησε στη Δήλο το Σάββατο 18/06/2022
Οι διασωθέντες μετανάστες στη Μύκονο, οι οποίοι επέβαιναν στο ιστιοφόρου που ναυάγησε στη Δήλο το Σάββατο 18/06/2022 / Πηγή: hcg

Οι εθελοντές της Μυκόνου περιέθαλψαν και προσέφεραν με όποιον τρόπο μπορούσαν τη βοήθειά τους στους διασωθέντες. Στη σύλληψη έξι επιβαινόντων με την κατηγορία της διακίνησης μεταναστών προχώρησαν οι Λιμενικές Αρχές. Στο μεταξύ στους οκτώ ανέρχονται οι αγνοούμενοι όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των 108 διασωθέντων, ανάμεσά τους και τρία παιδιά ηλικίας τριών, οκτώ και 15 ετών. Οι αναζήτησή τους είναι άκαρπη προς το παρόν. Οι έρευνες συνεχίζονται από σκάφη του Λιμενικού Σώματος ενώ συμμετέχει κλιμάκιο των Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.

Μέχρι χθες το γραφείο τύπου του Λιμενικού Σώματος έκανε λόγο για 4 αγνοούμενους. Από το απόγευμα ο αριθμός ανέβηκε στους οκτώ. Θυμίζουμε ότι το 14μετρο ιστιοφόρο έμεινε ακυβέρνητο και ναυάγησε 1,8 ναυτικά μίλια από τη Δήλο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Το σκάφος είχε αποπλεύσει από τα τουρκικά παράλια, από την περιοχή μεταξύ Τσεσμέ και Σίγιατζικ και είχε χαράξει ρότα για την Ιταλία. Από τους 108 διασωθέντες οι 24 είναι γυναίκες, τα 21 είναι παιδιά και οι 63 άνδρες, ενώ τρεις από τους παραπάνω έχουν ήδη μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου. Οι συλληφθέντες με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου θα μεταφερθούν σήμερα με σκάφος του Λιμενικού στο Λαύριο.

Οι εθελοντές της Μυκόνου περιέθαλψαν και προσέφεραν με όποιον τρόπο μπορούσαν τη βοήθειά τους στους διασωθέντες. Μεταξύ άλλων, αγόρασαν παιχνίδια και μπιμπερό για τα παιδιά και τα βρέφη, ενώ μοίρασαν τρόφιμα και άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης στους μετανάστες που ταλαιπωρήθηκαν από την περιπέτεια με τα κύματα. Κινητοποιήθηκε επίσης το Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες.

Με πληροφορίες από ΦΩΝΗ Λ.Σ

Δείτε ακόμα...