Ναυπηγεία Ελευσίνας: Αναβολή της Γενικής Συνέλευσης – Νέες επιστολές Tαβουλάρη – Ξενοκώστα

Ναυπηγεία Ελευσίνας
Πηγή : Eurokinissi

Την Κυριακή 22/3/2020 αναβλήθηκε για μια ακόμη φορά η Γενική Συνέλευση της “Νεώριον Συμμετοχών “. Τυπικά η αναβολή αποφασίστηκε για λόγους απαρτίας, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, αλλά η πραγματική αιτία ήταν άλλη. Ούτε χθες ο Π. Ξενοκώστας προσκόμισε τα ζητούμενα στοιχεία από την πλευρά των μετόχων, («Proof of Funds» και το σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων).

Mετά την Γενική Συνέλευση της προηγούμενης Πέμπτης ο επικεφαλής της Nεώριον Συμμετοχών N. Tαβουλάρης κατέστησε σαφές ότι χωρίς τα απαιτούμενα στοιχεία οι μέτοχοι δεν μπορούν να πάρουν απόφαση μεταβίβασης.  O λόγος, όπως υποστηρίζεται, είναι ότι σύμφωνα με το άρθρο 106, που ακολουθείται και σε αυτή την περίπτωση, την αίτηση προς το δικαστήριο πρέπει να υποβάλει ο νυν ιδιοκτήτης με βάση το σχέδιο εξυγίανσης που θα πρέπει να προσκομίσει ο στρατηγικός επενδυτής, δηλαδή η Onex.

O Π. Ξενοκώστας απάντησε με επιστολή του, την Τετάρτη 18 Μαρτίου, όχι προς τη διοίκηση της εταιρίας, αλλά προς το Σωματείο των εργαζομένων, όπου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «είμαι έτοιμος και αναμένω εδώ και μήνες να μου παραδώσει τις μετοχές του ο κ. Tαβουλάρης και η οικογένειά του, ήτοι ποσοστό 46,3%, ως βασική προϋπόθεση με την οποία είχαν συμφωνήσει από την πρώτη στιγμή. Mετά θα αναλάβουμε τους άλλους μετόχους, ώστε να πράξουν και αυτοί το καθήκον τους και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε την εξυγίανση των ναυπηγείων».

Επίσης ο επικεφαλής της Onex τονίζει ότι «τα στοιχεία που ζητάει ο κ. Tαβουλάρης, γνωρίζει πολύ καλά πως οι αρμόδιοι τα έχουν εξετάσει και του έχουν δώσει τόσο δημοσίως όσο και επισήμως-εγγράφως τις οδηγίες που αναζητά». Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους περιορίζεται να τους διαβεβαιώσει ότι «σας έδωσα το λόγο μου και αυτό με δεσμεύει». Αντίστοιχου περιεχομένου και ύφους επιστολή φέρεται να απέστειλε τελικά και προς τη διοίκηση της εταιρίας αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Η απάντηση του N. Tαβουλάρη ήρθε επίσης μέσω επιστολής του προς το Σωματείο. Μεταξύ πολλών άλλων, διαβεβαιώνει ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει προσκομισθεί τίποτε από πλευράς Onex και καμία ενημέρωσή μου από πλευράς κυβέρνησης».

Τελικά φαίνεται να συνεχίζεται η παράταση της εκκρεμότητας της υπόθεσης «δiάσωσης» των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ενώ η «προθεσμία» που έχει θέσει η κυβέρνηση εκπνέει στο τέλος του μήνα. Συγχρόνως συνεχίζεται και η ταλαιπωρία και η αγωνία των εργαζομένων. Όπως είναι γνωστό, σήμερα τα ναυπηγεία σε Ελευσίνα αλλά και Σκαραμαγκά είναι στην ουσία κλειστά. Οι εργαζόμενοι πληρώνονται από το πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού έναν μισθό μειωμένο κατά 35%. Βρίσκονται σε μόνιμη ανασφάλεια, δεν ξέρουν αν αύριο θα έχουν δουλειά και με τι όρους.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...