Ναυτεργάτες: 24ωρη απεργία Τρίτη 25 Οκτώβρη

48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας, με προοπτική κλιμάκωσης από τα ναυτεργατικά σωματεία - 10/11/2021
48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας, με προοπτική κλιμάκωσης από τα ναυτεργατικά σωματεία – 10/11/2021 – Πηγή: ΠΕΜΕΝ

Οι ναυτεργάτες μέσω των σωματείων τους ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, αποφάσισαν 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία την Τρίτη 25 Οκτώβρη, όπως και τα σωματεία ΠΕΝΕΝ (Ναύτες), ΠΕΑΘΕΝ (Θαλαμηπόλοι), απαιτώντας την απόσυρση της αναθεώρησης – έκτρωμα του ΚΙΝΔ, ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση των ναυτεργατών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ:

Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ και τα δικαιώματα των ναυτεργατών
Η αναθεώρηση – τερατούργημα του ΚΙΝΔ!!! Δεν θα περάσει

Συνάδελφοι Ναυτεργάτες,

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, αποφάσισαν 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία την Τρίτη 25 Οκτώβρη, όπως και τα σωματεία ΠΕΝΕΝ (Ναύτες), ΠΕΑΘΕΝ (Θαλαμηπόλοι), απαιτώντας την απόσυρση της αναθεώρησης – έκτρωμα του ΚΙΝΔ, ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

Δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές των εξελίξεων και στον πόλεμο, που μας κήρυξαν εφοπλιστές – κυβέρνηση της ΝΔ, για να μας καταργήσουν τις ΣΣΕ με την αναθεώρηση του ΚΙΝΔ, να δημιουργήσουν συνθήκες γαλέρας  σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Δίνουμε μια πρώτη απάντηση στην επιθετικότητα των εφοπλιστών – κυβέρνησης, που καθορίζουν στην τροποποίηση του ΚΙΝΔ και στο άρθρο 162, ότι: «Η Σύμβαση ναυτολόγησης, οι όροι εργασίας και τα δικαιώματα του ναυτικού, ρυθμίζονται από τη Διεθνή Σύμβαση Ναυτικής Εργασία (ΔΣΝΕ) MLC 2006»!!!

Η ψήφιση αυτού του άρθρου και σε περίπτωση μη ανανέωσης των ΣΣΕ, σημαίνει την εφαρμογή διεθνών συμβάσεων ITF, IBF, κά, που καθορίζουν τα ελάχιστα, με μισθούς πείνας, με υποχρεωτική 48ωρη εργασία την εβδομάδα, περικοπές σε επιδόματα, άδειες, ασφαλιστικές εισφορές.

Έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και να διεκδικήσουμε νέα, γιατί δεν ανεχόμαστε να μας κλέβουν δεδουλευμένα, δεν ανεχόμαστε σε λίγες μέρες πολλοί συνάδελφοι μας με το ν.4150/2013 να πεταχτούν στην ανεργία, με τραγικές συνέπειες για αυτούς και τις οικογένειες τους. Βάζουμε τώρα  μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Χαιρετίζουμε και είμαστε αλληλέγγυοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις του σωματείου ΠΕΠΡΝ (Ρυμουλκά), που πραγματοποιεί 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 25 Οκτώβρη, όπως αντίστοιχα την ίδια μέρα του συνδικάτου Μετάλλου, του σωματείου Ναυπηγοξυλουργών, των λιμενεργατών (ΕΝΕΔΕΠ) της COSCO.

          Την Τρίτη 25 Οκτώβρη,  ΌΛΟΙ στους καταπέλτες των πλοίων, κάβος να μην λύσει, προπέλα να μην γυρίσει.  Η επιτυχία της απεργίας σταθμός για την Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...