Ναυτεργάτες: Από χθες δεν «γυρνά προπέλα» σε όλα τα λιμάνια της χώρας

Λιακάδα στο λιμάνι του Πειραιά
Φώτο Αρχείου / Λιακάδα στο λιμάνι του Πειραιά – Τα πλοία δεμένα – Οι τζιμινιέρες παγωμένες – Οι απεργοί ναυτεργάτες στους καταπέλτες 24/2/2021 / Πηγή: Eurokinissi

Οι ναυτεργάτες δίνουν τη μάχη της απεργίας και σήμερα. Με καθολική συμμετοχή συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη, η δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας των ναυτεργατών με προοπτική κλιμάκωσης. Από χθες δεν «γυρνά προπέλα» σε όλα τα λιμάνια της χώρας, ενώ σήμερα στις 10.30 π.μ., τα ναυτεργατικά σωματεία διοργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί μπροστά στους καταπέλτες των πλοίων της «Blue Star», απέναντι από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά.

Αμέσως μετά θα συνεδριάσουν για να εκτιμήσουν την κατάσταση και αναλόγως να λάβουν τις αποφάσεις τους.

Διεκδικούν:

Κατάργηση των αντεργατικών νόμων, ανανέωση και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, οργανικές συνθέσεις που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, μέτρα προστασίας των ανέργων, επαναπατρισμό των πληρωμάτων στα ποντοπόρα καράβια από τον πολύμηνο εγκλωβισμό τους, Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική, αναβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας κ.ά.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...