Ναυτεργάτες: Δελτίο τύπου-καταγγελία για τις εξελίξεις στο “Ελ. Βενιζέλος” και την άρνηση του υπουργού για συνάντηση

Πλοίο Ελ. Βενιζέλος
Πηγή : Eurokinissi

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι διοικήσεις των ενώσεων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΜΑΓΕΝ καταγγέλλουν τη στάση του υπουργού Ναυτιλίας, ο οποίος αρνήθηκε τη συνάντηση με τους προέδρους των παραπάνω σωματείων.

Όπως επισημαίνουν, ο υπουργός “φέρει την πλήρη ευθύνη για την επικίνδυνη κατάσταση, που διαμορφώνεται με την εξάπλωση των κρουσμάτων στο καράβι, ενώ επιδεικτικά έχει αγνοήσει τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού στο κλάδο των ναυτεργατών.”

Η συνάντηση ζητήθηκε με αφορμή την εξέλιξη των κρουσμάτων του κορονοϊού στο πλοίο “Ελ. Βενιζέλος”. Το εν λόγω πλοίο έχει αγκυροβολήσει στον Πειραιά.

Το πρώτο θετικό κρούσμα επιβεβαιώθηκε το προηγούμενο Σάββατο και αφορούσε 73χρονο επιβάτη. Η κατάστασή του οδήγησε στην άμεση μεταφορά του σε νοσοκομείο. Ενώ χθες το απόγευμα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε την ύπαρξη 20 (από τα 27 δείγματα που πήρε ο ΕΟΔΥ) ακόμα κρουσμάτων στο πλοίο.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει πως αν νοσήσουν μέλη του πληρώματος, η ασφαλής λειτουργία του καραβιού και των μηχανημάτων του θα κινδυνεύσει. Αυτό ισχύει λόγω της θέσης που αυτό βρίσκεται.

Οι ενώσεις επαναλαμβάνουν την πρότασή τους το καράβι να προσδέσει άμεσα στο χώρο της κρουαζιέρας. Να διασφαλιστούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, με βάση τα μέτρα του ΕΟΔΥ. Να εγκατασταθεί ιατρική μονάδα για την ασφαλή διαμονή και την ασφαλή διακομιδή ασθενών σε νοσοκομείο.

Καταλήγοντας, τονίζουν την αναγκαιότητα να εξοπλιστεί το καράβι με όλα τα απαραίτητα υλικά για τον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των χώρων του. Καθώς και υλικά για την ατομική προστασία των ναυτεργατών και των επιβαινόντων.

Δείτε ακόμα...