Ναυτεργάτες: Να καταβληθεί το δώρο του Πάσχα σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις

48ωρη Απεργία Ναυτεργατών - Απεργιακή Φρουρά των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ 23/2/2021
48ωρη Απεργία Ναυτεργατών – Απεργιακή Φρουρά των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ 23/2/2021 / Πηγή: nautergatiki

Να καταβληθεί το δώρο του Πάσχα σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις και να αυξηθεί όπως και το επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ ζητούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ.

Επισημαίνουν ότι για άλλη μια χρονιά στην εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε για το δώρο του Πάσχα καταβάλλεται με προϋποθέσεις και αποκλεισμούς το πενιχρό επίδομα των 300 ευρώ για άγαμους και 350 ευρώ για έγγαμους άνεργους ναυτεργάτες.

Από το δώρο του Πάσχα αποκλείονται οι μακροχρόνια άνεργοι, όσοι έχουν λιγότερο από 5 χρόνια θαλάσσια υπηρεσία, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική προστασία για αυτούς, ενώ αποκλείονται και από τις προϋποθέσεις του επιδόματος ανεργίας.

Σε αυτές τις συνθήκες με πάνω από ένα χρόνο από την έξαρση της πανδημίας και χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας, αυτό που βιώνουν οι ναυτεργάτες, συνολικά οι εργαζόμενοι, είναι οι απολύσεις, η ανεργία, οι μειώσεις μισθών, η λεηλασία του εισοδήματος, ενώ την ίδια περίοδο σωρεία είναι τα προνόμια και οι επιδοτήσεις για την εργοδοσία.

Τα ναυτεργατικά σωματεία απαιτούν να καταβληθεί το δώρο του Πάσχα σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις, να αυξηθεί όπως και το επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Δείτε ακόμα...