Ναυτεργατικά Σωματεία: Δέκα κρούσματα σε πλοίο που εκτελεί δρομολόγια στην Καραϊβική

Λιμάνια - Πλοία
Πηγή: Eurokinissi

Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στα καράβια για την προστασία της υγείας των ναυτεργατών και των επιβατών ζητούν τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»ΠΕΕΜΑΓΕΝ, τα οποία έχουν κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις και καταγγελίες για τα κρούσματα κορονοϊού σε καράβια.

Τελευταίο παράδειγμα, το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΚΥΔΩΝ» της ναυτιλιακής εταιρείας ANEK LINES, που εκτελεί δρομολόγια στα λιμάνια Σαν Ντομίνγκο και Σαν Χουάν, στην Καραϊβική, με 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στα μέλη του πληρώματός του, όπως διαπιστώθηκε ύστερα από υγειονομικό έλεγχο.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, οι υπηρεσίες των υπουργείων Ναυτιλίας και Υγείας, οι εφοπλιστικές εταιρείες, φέρουν την πλήρη ευθύνη για την επικίνδυνη κατάσταση, που διαμορφώνεται από την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στον κλάδο των ναυτεργατών», σημειώνουν τα ναυτεργατικά Σωματεία και απαιτούν: 

  • Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των ναυτεργατών και των επιβατών στα καράβια.
  • Άμεσα να οργανωθεί προληπτικός έλεγχος από τον ΕΟΔΥ για τους ναυτεργάτες στα καράβια της επιβατηγού ναυτιλίας και στις άλλες κατηγορίες.
  • Με ευθύνη της κυβέρνησης και των εφοπλιστικών εταιρειών κάθε πλοίο να εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα υλικά για τον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των χώρων και για την ατομική προστασία των ναυτεργατών όπως κατάλληλα καθαριστικά, μάσκες, αντισηπτικά κ.ά.
  • Καμία απόλυση, καμία μείωση των οργανικών συνθέσεων των καραβιών, ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα, στα απάνθρωπα ωράρια δουλειάς, στην απλήρωτη εργασία.
Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...