Ναυτεργατικά σωματεία: Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του Ιωάννη Μιχαλαργιά Α’ Μηχανικού

Το Κρουαζιερόπλοιο AEGEAN GODDESS της SEAJETS με σημαία Βερμούδες στο λιμάνι του Πειραιά
Φώτο Αρχείου / Το Κρουαζιερόπλοιο AEGEAN GODDESS της SEAJETS με σημαία Βερμούδες στο λιμάνι του Πειραιά

«Τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του Ιωάννη Μιχαλαργιά Α’ Μηχανικού, ναυτολογημένος στο κρουαζιερόπλοιο «AEGEANGODDESS» σημαία Βερμούδες, της ναυτιλιακής εταιρείας SEAJETS», εκφράζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, σημειώνοντας ότι «ο συνάδελφος βρέθηκε στη καμπίνα του χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ το πλοίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου».

Τα ναυτεργατικά σωματεία αναφέρουν ότι, «τα συνεχή θανατηφόρα περιστατικά στο κλάδο των ναυτεργατών, επιβεβαιώνουν την επικινδυνότητα των συνθηκών εργασίας, που έχουν διαμορφωθεί από την πολιτική της ανταγωνιστικότητας που υπηρετούν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

Αναδεικνύεται διαρκώς η παντελή έλλειψη της πρόληψης και αντιμετώπισης των επαγγελματικών ασθενειών, με ευθύνη του κράτους, θυσιάζοντας την ανθρώπινη ζωή στο βωμό της κερδοφορίας των εφοπλιστών».

Καταλήγοντας τονίζουν ότι, «ο οργανωμένος – μαζικός αγώνας με σωματεία στην υπεράσπιση των συμφερόντων των ναυτεργατών ενάντια στην πολιτική των εφοπλιστών, των κυβερνήσεων τους, αποτελεί μονόδρομο στη διεκδίκηση για δουλειά με δικαιώματα, για την προστασία της υγείας μας».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...