Ναυτεργάτης έχασε αιφνίδια τη ζωή του ενώ εργαζόταν

Πειραιάς. 48ωρη Απεργία Ναυτεργατών 13/12/2021
Πειραιάς. 48ωρη Απεργία Ναυτεργατών 13/12/2021 / Πηγή: ΠΑΜΕ

Τη ζωή του έχασε αιφνίδια, ενώ εργαζόταν στο Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο «MINERVA», που βρίσκεται στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, ο ναυτεργάτης Επαμεινώνδας Ρούφης, όπως αναφέρουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, τα οποία «εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του ναυτεργάτη».

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Άλλο ένα θανατηφόρο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των ναυτεργατών, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας.

Επιβεβαιώνεται τραγικά για άλλη μια φορά η μη ουσιαστική πρόληψη και προστασία της ασφάλειας της ζωής, όπου για τους εφοπλιστές και τις κυβερνήσεις τους αποτελεί κόστος στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας.

Οι εφοπλιστές με το πλασματικό επιχείρημα για ανάλογα περιστατικά επικαλούνται ότι “δεν είναι απότοκος της εργασίας”, απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους και από το γεγονός ότι δεν συγκεντρώνεται με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, του υπουργείου Ναυτιλίας, το ιατρικό ιστορικό του κάθε ναυτεργάτη.

Επανειλημμένα τα σωματεία μας έχουν αναδείξει την αναγκαιότητα της λειτουργίας του εγκαταλελειμμένου ΝΙΕΝ (Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εμπορικού Ναυτικού), να γίνει Πανεπιστημιακή Κλινική για την πρόληψη και αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...