Ναύτες απ’ τη Λέσβο και το Καστελόριζο: Τουλάχιστον 70€ κοστίζουν οι μετακινήσεις μας

Μυτιλήνη - Λέσβος
Φώτο Αρχείου / Μυτιλήνη, Λέσβος / Πηγή: Eurokinissi

Από την Λέσβο και το Καστελόριζο στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς και τις ευχές μας για την νέα χρονιά σε όλους τους στρατευμένους νέους στο site μας και τους αναγνώστες του alt.gr.

Το 2021 ήταν μια χρονιά με δυσκολίες για τον λαό και για μας που καταχθήκαμε όμως ήταν και χρονιά πλούσιας αγωνιστικής πείρας. 

Το νέο έτος ξεκίνησε με το 5ο κύμα της πανδημίας, με ανατιμήσεις στα προϊόντα και με αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στις θαλάσσιες μεταφορές.

Πτυχές που μας επηρεάζουν άμεσα στην θητεία μας και αποτελούν ένα ακόμα πρόβλημα για μας και τις οικογένειες μας που πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας. 

Χαρακτηριστικά ένας φαντάρος ή ναύτης από την παραμεθόριο πρέπει να πληρώσει περίπου 30 με 35 ευρώ ακόμα και με μειωμένο εισιτήριο για να επιστρέψει στο σπίτι του κατά την διάρκεια της άδειας του αλλά και αντίστοιχα για να επιστρέψει στην μονάδα του με το πόσο να φθάνει τα 60 με 70 ευρώ συνολικά. 

Οι στρατευμένοι θητείας έχουμε καθήκον να στηρίξουμε τους αγώνες των τοπικών κοινωνιών με το οποίο δυνατόν μέσο για ασφαλείς συγκοινωνίες , που να εξυπηρετούν την διασύνδεση αποτελεσματικά με την ηπειρωτική χώρα με φθηνό εισιτήριο. 

Ως ναυτεργάτες που κληθήκαμε για την θητεία μας γνωρίζουμε ότι οι εφοπλιστές εν μέσω κρίσης επέκτειναν τον κύκλο δραστηριοτήτων τους ενώ οι ναυτεργάτες είδαν πετσόκομμα των μισθών τους και αύξηση του χρόνου εργασίας λόγω της μη τήρησης των οργανικών συνθέσεων.

Αποτελεί πρόκληση για τους νησιώτες, τους ναυτεργάτες, τους μικροκαλλιεργητές, τους στρατευμένους αυτή η αύξηση των τιμών στα εισιτήρια. 

Χαιρετίζουμε τους αγώνες των ναυτεργατών, των τοπικών Εργατικών Κέντρων, των σωματείων του ΠΑΜΕ που από την πρώτη στιγμή κατήγγειλαν τις αυξήσεις για τα κέρδη των εφοπλιστών στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών γραμμών. 

Στρατεύσιμοι Δίοποι (Ναυτεργάτες) από Λέσβο και Καστελόριζο

Δείτε ακόμα...