Ναύτης διαμαρτύρεται για την επιβολή ποινών στους φαντάρους από τη Λέσβο

Ναύτες - Παρέλαση

Με την παρούσα επιστολή θέλω να εκφράσω κι εγώ τη διαμαρτυρία μου στην επιβολή ποινών στους συνάδελφους από στρατόπεδα της Λέσβου, επειδή χαιρέτησαν ανοιχτά τη συμμετοχή χιλιάδων νέων από όλη την Ελλάδα στο 30ο Αντιμπεριαλιστικό Διήμερο, που διοργανώνει στο νησί η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

Η επιβολή αυτών των ποινών από τις διοικήσεις είναι αυταρχική και έχει ως σκοπό την τρομοκράτηση των στρατεύσιμων ευρύτερα, για να μην εκφράζουν αντίθετη άποψη, κάνοντας γάργαρα τη μισαλλοδοξία που εκκολάπτεται κατά καιρούς μέσα σε στρατόπεδα.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για αυτές τις συμπεριφορές μέσα στα στρατόπεδα. Όλοι οφείλουν να αναλογιστούν την υποδειγματική στάση αλληλεγγύης της πλειοψηφίας των κατοίκων του νησιού κατά την προσφυγική κρίση, ώστε να προταθούν και για Νόμπελ Ειρήνης το 2016. Όπως, επίσης, και τη φρικαλεότητα του πολέμου με τους θαλασσοπνιγμένους και τα ξεβρασμένα πτώματα στις ακτές των νησιών του Αιγαίου. Ο ρατσισμός, όπως και το ναζιστικό σύνθημα που χαράκτηκε το 2018 σε στρατόπεδο του Μανταμάδου, δεν έχουν θέση στο νησί και σε αυτή τη χώρα.

Σε τι, λοιπόν, δήλωσαν τη στήριξή τους οι φαντάροι και τους τιμώρησαν οι Διοικητές;

Με τη συμμετοχή τους στο Διήμερο οι χιλιάδες νέοι:

  • Δηλώνουν πως “η ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο” δεν εξασφαλίζει την ευημερία των λαών. Η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι. Στους ανταγωνισμούς αυτούς μπλέκεται και η χώρα μας για να διεκδικήσει κομμάτι της πίτας, για λογαριασμό των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων.
  • Υπογραμμίζουν ότι το ΝΑΤΟ κι η ΕΕ δεν είναι παράγοντες σταθερότητας και απαιτούν απεμπλοκή της Ελλάδας από αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, που δείχνουν ανοχή στην επιθετικότητα της Τουρκικής αστικής τάξης, την οποία θεωρούν και “στρατηγικό εταίρο”. Θυμίζω τον χαρακτηρισμό του State Department για την υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας ως “διαφιλονικούμενα ύδατα”. 
  • Καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ που προωθούν την συνδιαχείριση του Αιγαίου προς όφελος των πολυεθνικών και όχι των λαών, ακούγοντας τις θέσεις της Τουρκίας για αλλαγές διεθνών συμφωνιών, για τη Γαλάζια Πατρίδα και επαναλαμβάνουν χαμηλόφωνα τη θέση για μειωμένη επιρροή στην οριοθέτηση ΑΟΖ απομακρυσμένων νησιών, όπως του Καστελόριζου.
  • Αποδοκιμάζουν την κατάταξη της χώρας μας στην 1η θέση στο ποσοστό δαπανών για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς προς ΑΕΠ, τη στιγμή που η πανδημία έδειξε τα κενά του συστήματος υγείας μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε μονάδες μιας νόσου.  

Να παρθούν πίσω οι ποινές των φαντάρων της Λέσβου!

Στρατεύσιμος Δίοπος Ντόντος Σταθης

Δείτε ακόμα...