Ναύτης: Η 17η Νοέμβρη αποτελεί ημέρα μνήμης όλων όσοι έδωσαν το αίμα τους στον αγώνα ενάντια στην χούντα

Στρατιώτες στην πορεία του Πολυτεχνείου, 17/11/21
Στρατιώτες στην πορεία του Πολυτεχνείου, 17/11/21

Το Πολυτεχνείο ζει!

Η 17η Νοέμβρη αποτελεί ημέρα μνήμης όλων όσοι έδωσαν το αίμα τους στον αγώνα ενάντια στην χούντα! 49 χρόνια μετά, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί συμπυκνώνονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, όπου συγκρούονται από την μία μεριά το ευρωατλαντικό στρατόπεδο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ κι από την άλλη η Ρωσία και το υπό διαμόρφωση ευρωασιατικό στρατόπεδο (Κίνα-Ρωσία). Ταυτόχρονα, η χώρα μας εμπλέκεται κάθε μέρα και βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και με ευθύνη της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων μετατρέπεται σε μια απέραντη νατοϊκή βάση. Από την Αλεξανδρούπολη ως τη Σούδα. Όλες οι στρατιωτικές βάσεις αναλαμβάνουν αναβαθμισμένο ρόλο στον πόλεμο που εκτυλίσσεται. Η αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σαν κόμβο μεταφοράς στρατευμάτων, αλλά και καυσίμων για την υποστήριξη πολεμικών επιχειρήσεων εμπλέκει τον λαό της χώρας μας σε μεγάλους κινδύνους, αφού γίνεται στόχος αντιποίνων. Σε αυτές τις συνθήκες τα συνθήματα του Πολυτεχνείου «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» και «έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ» έχουν τόσο μεγάλη σημασία!

Διδασκόμαστε από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του ‘73. Μας θυμίζει να μη σκύβουμε το κεφάλι και να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας. Είναι τιμή για κάθε νέο στρατευμένο η συμμετοχή του στην πορεία του Πολυτεχνείου, κόντρα στη σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβληθεί σε όλα τα στρατόπεδα! Παράδειγμα αυτής της προσπάθειας «φίμωσης» των φαντάρων είναι και η απαράδεκτη δίωξη συναδέλφου από το 6ο ΕΤΕΘ Ρόδου, ο οποίος εξέφρασε την εναντίωση του στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, πρέπει να ακουστούν και φέτος δυνατά!

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά!

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά!

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς,
Ναύτης Κρανάς Νικόλαος

Δείτε ακόμα...